İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Ermenistan- Diaspora ilişkileri hayırseverliğe değil, çalışmaya teşvik etmeli

Başbakan Nikol Paşinyan, Amerika Birleşik Devletleri topluluk örgütleri ve birçok Ermeni kuruluşu temsilcileri ile bulışmasında, Ermenistan-Diaspora bağlamında konuşurken, ilişkilerin hayırseverliğe değil, çalışmaya yönelik teşvik edilmesi gerektiğine değindi.

Paşinyan: “Ermeniler, Ermenistan’da  ekonomik faaliyetlere başlayıp, herhangi bir alanda iş kurup çalışmaya başlayarak ülkelerini destekleyebilirler. Bugün Ermenistan, ekonomik faaliyetlerin, iş kurarak kar elde etmenin, zenginleşmenin ve zenginleştirmenin mümkün olduğu bir ülke olarak algılanıyor.” dedi

Ermenistan Başbakanı ayrıca, “Herkese kazanmaları ve kazandırmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bizler Ermenistan’ın böyle bir ülke olarak algılanmasını istiyoruz. Hayırseverlik projeleri yerine, Ermenistan’ın en önemli merkezlerinden biri haline gelmiş olan Tumo Center gibi kalkınma projeleri hayata geçirilmelidir. “diyerek sözlerine devam etti.

Nikol Paşinyan son olarak “Ermenistan’da, devletin ve Ermeni halkının kaderini stratejik anlamda değiştirecek yeni uluslararası markaların üretilmesini umuyoruz. Yalnızca yaşamını sürdüren Ermenistan’ın zamanı sona erdi, artık gelişmekte olan Ermenistan’ın zamanı. Ermenistan-Artsakh-Diaspora ilişkilerini ise tek bir organizma olarak ele almalıyız.” dedi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/24/Paşinyan-Ermenistan-Diaspora/137736

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın