İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mnatsakanyan: ABD’yle ilişkiler sürekli gelişiyor

ABD’yle işbirliğinde oldukça geniş bir işbirliğine sahibiz, en önemli partnörlerimizden biridir. Byan Ermenistan Devlet TV’sine röportaj veren Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’dan geldi.

Bakan, Ermenistan’ın Bağımsızlık Bayramı vesilesiyle ABD liderinin Ermeni çalışma arkadaşlarına yönelik sürpriz samimi mesajını yorumunda, ABD’nin Ermenistan’daki demokrasi ve insan haklarının gelişimine yönelik olayları teveccühle karşıladığını hatırlatarak ʺBu değerlerin teyididirʺ dedi.
‘Bunu ilişkilerin daha dinamik bir etabının başlangıcı olarak gözlemek mümkün mü?’ sorusuna yanıt olarak bakan ilişkilerin sürekli geliştiğini, büyük bir gündem olduğunu ifade etti.

Mnatsakanyan Artsakh sorunu müzakere sürecinde ABD’nin rolünün altını çizerek ʺTutumumuz açıktır, biz çatışmanın kesinlikle barışçı yolla çözümüne sadığız. Rusya ve Fransa’yla beraber ABD’nin çabaları önemlidir. Yapıcı mecrada çalışmaları sürdürmeye hazırız.ʺ dedi.

BM Gn.Kurulu çerçevesinde Paşinyan-Trump buluşması olanağına ilişkin olarak bakan buluşmanın gerçekleşmesi, verimli ve içerikli olması için hazırlık çalışmalarının sürdürüldüğü şeklinde net olmayan bir yanıt verdi.


https://news.am/tur/news/472347.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın