İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı’nın açıklaması önemsiz

Ermenihaber ajansının TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır’ın Ermeni-Türk protokolleri ile ilgili açıkalması üzere konuştuğu Türkolog Anahit Veziryan, Bozkır’ın açıklamalarının önemsiz olduğunu söyledi.

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Volkan Bozkır’ın “Ermenistan protokolleri benim başkan olduğum dönemde Dışişleri Komisyonu’nun gündeminde olmayacaktır ve bu hiçbir şekilde geçmeyecektir” açıklamalarını yorumlayan Türkolog, Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirmeyi istemediği yönünde mesaj verdiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “10 Ekim 2009 tarihinde Zürih’te imzalanan, Türk-Ermeni ilişkilerinin önkoşulsuz normaleşmesini öngören protokollerin iki ülkenin meclisinde onaylanması gerekiyordu. Sürecin gereğince protokoller önce meclis dışişleri komisyonu tarafından onaylanıp mejlise sunulur. Bu durumda bu onayı veren bir komisyonun başkanı olan Bozkır’ın Ermeni-Türk protokollerine ilişkin yaptığı açıklamalar gecikmiş olduğundan dolayı önemsizdir.

1 Mart 2018 tarihinde Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 2009 yılında Türkiye ile imzalanan normalleşme protokollerinin iptal edildiğini açıklamıştı. Protoklü imzalayan taraflardan birinin imzasını çektiğinden sonra bu protkollerin artık hiç bir önemi yoktur.”

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı’nın Ermenistan’ın süreçten çıktığını bilmemesinin mümkün olmadığını söyleyen Veziryan, açıklamaların Bakü’de yapıldığına dikkat çekerek bunların özellikle Azerbaycanlılar için yapıldığını dile getirdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/20/T%C3%BCrkolog-TBMM-Bozk%C4%B1r/137676

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın