İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Ben ve Artsakh cumhurbaşkanı barışa hazırız, ancak savaşa da hazırız

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Ordusu ön hatta emin bir şekilde duruma hakimdir. Beyan bugün 18 Eylül’de Artsakh’tan Erivan’a dönen başbakan Nikol Paşinyan’dan Facebook canlı yayını esnasında geldi.

Ön hattaki duruma ilişkin Artsakh’ta önemli görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Paşinyan ʺÖn hatta durumda gerilim olasına karşın, bunu stabil ve kontrol edilebilir olarak nitelendirebiliriz. Her halukarda Ermenistan Silahlı Kuvvetler ve Savunma Ordusu emin bir şekilde duruma hakimlerʺ dediler.

Paşinyan, Artsakh cumhurbaşkanı ve Silahlı Kuvvetler temsilcileriyle Dağlık Karabağ etrafında oluşa duruma ilişkin de görüştüklerini kaydederek ʺDağlık Karabağ meselesine ilişkin tutumumuzu görüştük, askeri-siyasi duruma ilişkin görüşmelerde bulunduk ve evet! Silahlı Kuvvetlerin duruma emin bir şekilde hakim olduğu ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin provokasyonlarına gerekli yanıtı verdiklerine hiçbir şüphe yoktur. Ancak bu bizim savaş istediğimiz veya savaşı tahrik ettiğimiz anlamına gelmez. Biz barışa ve müzakerelere hazırız. Ben ve Artsakh cumhurbaşkanı barışa hazırız, ancak savaşa da hazırız. Bu güven Silahlı Kuvvetlerimiz ve halkımıza olan güvene dayanmaktadır.ʺ dedi.


https://news.am/tur/news/471703.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın