İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çoban Umut Ali için büyük bir umut var

KARS’ta hayvanları otlatırken, farkına varmadan sınır ihlali yaptığı için Ermenistan’da 24 Temmuz’dan beri tutuklu bulunan 16 yaşındaki Umut Ali Özmen, Türk-Ermeni ilişkilerinin düzeltilmesi için faaliyet yürüten Dönüş Vakfı Başkanı, eski Ermeni milletvekili Aragats Akhoyan tarafından ziyaret edildi.

İsmail Saymaz

Akhoyan ile birlikte çevirmen olarak ziyarete katılan Samuel Felekyan, Özmen’in bir hafta içinde dönebileceğini söyledi. Felekyan, şunları anlattı:

İLETİŞİMSİZLİK UZATTI
“Islahevine gittik, görüştük. Durumu iyi. Bizi görünce bir hayli sevindi. Artık yalnız olmadığını hissetti. ‘Beni ne zaman bırakırlar’ diye sordu. Merak etmemesini söyledik. Zaten bu meselenin bugüne kadar uzamasının sebebi, ülkeler arasındaki iletişimsizlik. Önceden haberimiz olsaydı, meseleyi çözebilirdik. Öyle tahmin ediyorum ki bir hafta içerisinde ailesine kavuşacaktır.”

Özmen’in koğuşta üç kişiyle kaldığını, Türkçe bilen olmadığını kaydeden Felekyan, “Çocuğa kötü muamele uygulanmıyor. Akhoyan, durumu Dışişleri Bakanlığı’nın yetkilileriyle görüşüyor. Ermenistan sınırlarını Ruslar koruduğu için Ruslarla da bir diyaloğa girilecektir diye düşünüyorum” dedi.

Bu arada, Umut Ali Özmen de dün babası Mustafa Özmen’i arayarak, Akhoyan’ın ziyarete geldiğini ve bir hafta içerisinde dönmeyi umduğunu ifade etti.

VALİ: BU HAFTA NETİCE ALIRIZ
Umut Ali Özmen’le ilgili gelişmeleri yakından takip eden Kars Valisi Rahmi Doğan da normalde Ermenistan ile Türkiye arasında hayvan geçişlerinden kaynaklı sınır ihlallerinin olduğunu ve bu sorunların yerel makamlarca görüşülerek çözüldüğünü anlattı. Doğan, “Olaydan sonra çocuğumuzun iadesini istedik. Ermeniler bize, ‘Bu iş sınır makamlarıyla çözülemez, diplomatik yoldan çözümü gerekiyor’ dedi. Çocuktan iki kimlik çıktığını ve kulübelerin fotoğraflarını çektiğini iddia ediyorlar. İnterpol Daire Başkanı ile görüştüm. Bu hafta içinde netice alırız diye düşünüyorum” diye konuştu.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/coban-umut-ali-icin-buyuk-bir-umut-var-40959485

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın