İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ararat eteklerinde yangın çıktı

Şimdiki Türkiye’nin Iğdır ilinde bulunan Ararat (Ağrı) Dağının eteklerinde Ermenistan’daki yerleşimlerinden de görünen bir yangın ortaya çıktı. Türkiye’deki haber siteleri konuya ilişkin ilk defa 15 Eylül’de haberler yayınladı. 17 Eylül tarihinde ise daha büyük çaplı bir yangından bahsedildi.

Aktarılan bilgilere göre yangından yaklaşık 2500 dönüm arazi zarar gördü. Resmi makamlar yangının çıkış sebebini açıklamadılar ve yangının nedeni de şimdilik bilinmiyor.

Yangın ihbar üzerine olay yerine ulaşan Iğdır Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarma ekipleri yol koşullarından dolayı itfaiye araçlarını ateşlenen bölgeye yakınlaştıramadılar ve toprak atarak yangını söndürdüler.

Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün yaptığı açıklamada “Jandarmayla beraber Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizce müdahale ettik. Yaklaşık 2 saatte yangını kontrol altına aldık. Amacımız alevlerin Korhan Yaylası’nda bulunan 160 hektarlık alana sıçramamasıydı. Bunu da başardık. Şu anda yangın tamamen kontrol altında” ifadelerini kullandı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/18/Ararat-Da%C4%9F%C4%B1-A%C4%9Fr%C4%B1-Yang%C4%B1n/137531

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın