İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevcan Orhan, Hollanda solunun çağrısı üzerine konserini iptal etti

MHP’nin Hollanda örgütlenmesi Hollanda Türk Federasyonu (HTF) 6 Ekim tarihinde Amterdam’da Türk Kültür Festivalı adı altında düzenleyeceği Türk Kültür Festivali’ne katılacak olan Sevcan Orhan’a, aralarında Özgürlük ve Dayanışma Hollanda’nın da olduğu çok sayıda dernek açık mektup yazarak “festivale katılma” çağrısında bulundu.

Çağrı üzerine Sevcan Orhan da konserinin iptal edildiğini duyurdu. Orhan, “Anlaşma yapılırken içeriğine dair verilen eksik bilgiler sebebiyle tarafımca iptal edilmiştir. Beni bu konu ile ilgili uyaran gurbetçi dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim” açıklamasında bulundu.

“Özgürlük ve Dayanışma Hollanda tarafından Sevcan Orhan’a açık mektup” başlığıyla kaleme alınan çağrıya Hollanda genelinden onlarca dernek ve kurum imza atmıştı.

“Sahne alacağınız konser “Türk Kültür Festivali” adı altında Hollanda’da ülkücü kitlelere hitap eden, ülkücü hareket tarafından organize edilen bir güç gösteri etkinliğidir” denilen mektupta şu ifadeler kullanıldı: “Sevcan Hanım, siz Türkiye’de ve Avrupa’da birçok Alevi ve ilerici derneklerin etkinliklerinde yer almış, şövenist çevrelere oldukça uzak bir sanatçımızsınız. Ülkücü hareketin ve mentalitesinin ilerici, Alevi, Kürt ve Ermeni topluluklarına yaşattığı derin acıları siz de mutlaka biliyorsunuz. Malatya, Sivas, Çorum ve Maraş katliamları hafızamızdan hiç çıkar mı? Üç hilalin döktüğü kan hiç unutulur mu?”

Gerici şovenistlerin etkinliğinde boy göstermeyin

Mektup şu şekilde sonlandırıldı: “Sizi Hollanda’da selamlamak isteriz. Fakat bu festivalde değil. Size acil bir çağrımız var. Ülkücü, gerici ve şövenist hareketin Hollanda’da meşrulaşmasına, kendisini farklı inanç ve etnik çevrelere açıkmış gibi göstermesine katkıda bulunmayın. Bunun tek bir yolu var: O da festivale katılmayacağınızı, sahne almayacağınızı bildirmek!”

Çağrıya destek veren kurumlar şöyle: Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Doorbraak, Gökkuşağı Vakfı, Haarlem Alevi Kültür Merkezi, Halkların Demokratik Kongresi Hollanda (HDK Hollanda), Halkların Demokratik Kongresi Arnhem (HDK Arnhem), Hollanda Alevi Kadınlar Birliği (HAKB), Hollanda Kürdistanlı Topluluklar Konseyi (DemNed), Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB), Nor Zartonk Nederland, Özgürlük ve Dayanışma Hollanda (ÖDH) Stichting Samenwerkende Demokratische Organisaties (SDO).


https://www.birgun.net/haber-detay/sevcan-orhan-hollanda-solunun-cagrisi-uzerine-konserini-iptal-etti-230722.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın