İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2018 Hrant Dink Ödülü sahiplerine buldu

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in doğum günü dolayısıyla her yıl 15 Eylül’de verilen ödüllerin 10’uncusu sahiplerini buldu.

İstanbul’daki Harbiye Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törende, dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’de attıkları önemli adımlarla geleceğe dair umudu artıran kişi ve kurumların selamlandığı “Işıklar” başlıklı bir video gösterildi.

Medz Bazar Topluluğu, Vomank ve Sahakyan Çocuk Korosu da törende sahne aldı.

Ödüller Murat Çelikkan ve Mwatana İnsan Hakları Örgütü’ne

Bu yıl Hrant Dink Ödülü Türkiye sahibi Murat Çelikkan oldu.

Gecede konuşma yapan Çelikkan, “Buradayım, çünkü bu kan ve ölüm politikasına karşı sivil ölüme mahkûm edilseler de barış için sesini yükselten insanlar var” dedi.

Hrant Dink Ödülü yurtdışı sahibi ise Mwatana İnsan Hakları Örgütü oldu.

Örgüt adına konuşma yapan Radya el-Mutavakel, “Türkiye’deki durum ile Yemen’deki durum arasında çok büyük farklılıklar olsa da, insan hakları kuruluşları olarak benzer güçlüklerle karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ödül hakkında

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bu yıl 10. düzenlenen ödül töreninin jürisinde Eren Keskin, Ai Weiwei, Albie Sachs, Ayşe Kadıoğlu, Ercan Kesal, Özlem Dalkıran, Ronald Grigor Suny, Sarkis, Serj Tankian, Zainab Salbi ve Rakel Dink yer aldı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/17/Hrant-Dink-Ödülü/137432

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın