İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TOPLUMUMUZA DUYURU

Türkiye Ermeni Okulları Birliği adı verilen girişim çerçevesinde, cemaat basını aracılığıyla izlediğim çalışmaların genel gidişatıyla ilgili derin bir endişe taşıdığımı kamuoyuyla üzülerek paylaşmaktayım. Geçtiğimiz günlerde bu kapsamda düzenlenen çalıştay esnasında ismimin ima edilmesi, bu girişimin VADİP şemsiyesi altında yürütüldüğünün belirtilmesi bu açıklamayı zorunlu kılmış bulunmaktadır.

Onyıllardan beri toplumumuza sağladığım katkıya koşut olarak, eğitim yaşamımızın yeniden yapılandırılabilmesi için şevk ve çaba sarf ettim. Nitekim tüm uyarı ve önerilerime karşın bugün sürüklenmiş olduğumuz açmaz tarafımda büyük bir hüsran yaratmış bulunmaktadır. VADİP bünyesinde hararetle desteklediğim reformların yaşama geçirilememesi de, günü kurtarma ve ileriyi görmezden gelme yönündeki yönetsel mantık açmazımızın tescili niteliğindedir. Geçtiğimiz Hampartsum yortusunda yaptığım konuşmanın tabii tutulduğu manipülasyon henüz herkesin malumuyken, VADİP’in verimsizliği ışığında da radikal bir karar almışken, yaz başında bana sunulan bir oluşuma her şeye karşın olumlu yaklaştım, toplumumuzdaki yeni bir arayışa destek verme tavrında oldum.

Bugün vardığımız noktada, bu niyetimin suistimal edildiğini üzülerek gözlemlemekteyim. Türkiye Ermeni Okulları Birliği adı verilen girişimin, son çalıştayında toplumumuza yansıtılan halinin, tarafıma yaz başında aktarılan iyi niyetli oluşumla hiçbir ilgisinin kalmadığını görmekteyim. Dolayısıyla, çizgisinden sapan bu yeni oluşumun VADİP ile hiçbir ilgisi bulunmadığını ve VADİP başkanı sıfatıyla, söylenenlerin aksine bu girişime hiçbir destek ya da katkımın söz konusu olmadığını ve olmayacağını önemle belirtmek isterim.

Eğitim yaşantımızın ertelenemez nitelikteki reform gereksinimlerini ve toplumumuzun bu yöndeki beklentilerini şahsımın arkasına sığınarak fırsata çevirmeye çalışan, bu acil gereksinimlerimiz üzerinden nüfuz mücadelesi yürüten çevrelerle ilgili takdiri cemaatimizin vicdanına bırakmaktayım. Toplumumuz bünyesinde yürütülen çalışmalar, onlara verilen isimler ne denli cazip olursa olsun, yöneticilerimizin iradesi ve işbirliği eksikliği giderilemedikçe, günümüz gerçeklerine uygun bir vizyon geliştirilemedikçe yeni hayal kırıklıkları yaratmaktan öteye gidemeyecektir. Oldu bittiler yaratarak eğitim kurumlarımızın sorunlarına çözüm aramaya çalışmak ortak geleceğimizi ipotek altına almaktadır.

Toplumumuza saygıyla duyurulur.

BEDROS ŞİRİNOĞLU

Ուրբաթ, Սեպտեմբեր 14, 2018

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın