İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Paris, Moskova, Beyrut, Tiran, Berlin’de ʺTUMOʺ merkezleri açılacak

Paris, Moskova, Beyrut, Tiran, Berlin’de ʺTUMOʺ merkezleri açılacak. Beyan ArmenPress’in verdiği habere göre Paris Belediye Sarayında Belediye Bşk. Anne Hidalgo’yla 14 Eylül’de ortak basın toplantısı esnasında Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan’dan geldi.

Başbakan Paşinyan, Ermenistan’da gerçekleşen devrim ve TUMO merkezlerinin açılışının yeni Ermenistan’ın içinde bulunduğu mecranın içeriksel önemini ortaya koyduğunu belirterek:
ʺBiz insanlık ve uygarlığın ilerlemesinde önemli ve faydalı bir katılımcı olma arzusunda olan ve olabilecek olan bir ülkeyiz. Biz insanların hayatını daha özgür, daha hoşgörülü ve mutlu kılmaya katkı gösterebilecek bir ülkeyiz. Biz bu yolda ilerleyeceğizʺ dedi.

Paşinyan konuşmasında devrim günlerinde kendisi için bir sanat başyapıtı olan Roden’in heykelinin bulunduğu Erivan Fransız meydanını anarak:

ʺBunda sembol var, çünkü Fransa Meydanında, Roden’in başyapıtının yanıda her seferinde konuşurken, dünyada meydana gelen farklı devrimlere ilişkin olayları hatırlıyordumʺ dedi ve dünyanın en büyük merkezlerinden biri olan Fransa adını taşıyan meydanda farklı devrimlerin insanlığa ne kadar hizmert verdiklerinin, ama aynı zamanda bunların insanlığa getirdiği çileleri de hesaba katarak hesabını kendisine verdiğini sözlerine ekledi.


https://news.am/tur/news/471138.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın