İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Kongre üyesi Ted Poe, Ermeni Soykırımı’nı tanıma çağrısında bulundu

ABD Ermeni Davası Konseyi’nin “Twitter” hesabında yayınlanan bir videoda konuşan ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi Ted Poe (Theodore Lloyd Poe), Ermeni Soykırımı’nı kınayarak ABD’yi Ermeni Soykırımı’nı tanımaya davet etti.

Poe, “Bir asırdan fazla bir dönem önce tüm dünyanın dikkati Avrupa’da alevlenen savaşa odaklanmışken, tarihin en korkunç soykırımlarından biri yaşandı. Osmanlı İmparatorluğu ve halefi olan günümüz Türkiye Cumhuriyeti, Ermeni halkına karşı uygulanan vahşeti hep inkar etti. Artık çok uzun süredir bizim hükümetimiz de Türkiye’ye eşlik ediyor. Politikanın, Osmanlı Türkiyesi tarafından 1.5 milyon Ermeninin kitlesel katliamına göz yummasına izin verdik.

Benzeri olayların yeniden yaşanmaması için bu korkunç suçu resmen tanımalıyız. Bu, geçmişteki suçlarını kabul etmeleri için Türklere de baskı yapmak anlamına gelir. Türkiye, diktatör lideriyle kendi halkına da eziyet yaptığını ispat etti. Görüyoruz ki o, tıpkı bir asır önce Ermenilere yaşattığı acımasızlığı bugün de Türklere yaşatıyor. NATO üyesi ve ABD’nin muhtemel ortağı olan bir ülkenin bu tür davranışları kabul edilemez, fakat gerçek budur” şeklinde konuştu.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/14/ABD-Kongre-Ted-Poe-Ermeni-Soyk%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1/137300

HyeTert notu: Ted Poe konuşma metnine (İngilizce) linkten ulaşılabilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın