İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’ye alınmadı KKTC’de faaliyette!

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Adı ‘Rahip Brunson’ dosyasında geçen Can Nuroğlu’nun, yıllarca Diyarbakır’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye giriş sıkıntısı yaşayan ABD’li Jeremiah Ian Mattix olduğu ortaya çıktı.

‘Rahip Brunson’ soruşturması olarak bilinen dava sürecinde ilginç bağlantılar çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz mayıs ayında mahkemede ifade veren gizli tanık ‘Serhat’, Brunson’ın dini faaliyetler kılıfı altında Türkiye aleyhinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu iddia etmiş, Brunson’ın ilişkide olduğu isimlerden birinin de Can Nuroğlu adlı şahıs olduğunu öne sürmüştü. Gizli tanık ayrıca, Nuroğlu’nun şu an KKTC’de bulunduğunu ve buradan Türkiye aleyhinde faaliyetler yürüterek Türk gençlerini sosyal medya üzerinden Kıbrıs’a davet ettiğini ileri sürmüş, bazı Amerikalı yetkililerin de Kıbrıs’ta Nuroğlu’nu ziyaret ettiklerini iddia etmişti. Magusa Kilisesi’nde ruhani liderlik yapan Nuroğlu’nun, 2001-2013 arasında DiyarbakırProtestan Kilisesi’nde hizmet veren ABD’li Jeremiah Ian Mattix olduğu ortaya çıktı. Nuroğlu ismini kullanan Mattix’in “Hey Gavur Anlatsana” ve “Yeter ki İnsan Olsun” adlı iki kitabı bulunuyor.


http://www.milliyet.com.tr/turkiye-ye-alinmadi-kktc-de-gundem-2741173/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın