İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Müzakerelere en çok Azerbaycan yönetiminin yapıcı olmayan faaliyetleri mani oluyorlar

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, ”Ermenistan Cumhurbaşkanı müzakereleri çökertmek istiyor” açıklamasına değindi.

Paşinyan Artsakh (Dağlık Karabağ) sorununun çözümü ile ilgili müzakere sürecine olan en büyük engel Azerbaycan liderliğinin yapıcı olmayan eylemleri ve retoriği neticesinde oluşan savaş atmosferinin olduğunu söyledi.

Pashinyan, sürekli olarak müzakere sürecine girmeye hazır olduğunu ve Ermenistan Başbakanı olduğu için sadece Ermenistan adına müzakere etmeye yetkili olduğunu söyleğini belirtti.

“Müzakere sürecine tam olarak katılmaya hazır olduğumu yineliyorum ve müzakere etme konusunda Ermenistan’a önerilmiş ve Ermenistan’ın reddeetmiş olduğu bir durumun yok.”

Sözüne devam eden Başbakan “Artsakh’ın Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olmadığım için, Artsakh adına müzakere etme hakkım olduğunu düşünmüyorum. Artsakh halkının, Ermenistan’da iktidar kurulmasına katılmadıklarını, onun kendi iktidarı, hükümeti, Parlamentosu ve Cumhurbaçkanı olduğunu ve bu Cumhurbaşkanının da müzakere sürecine katılma yetkisi olduğunun altını çizmek önemlidir” ifadelerini kullandı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/13/Ermenistan-Azerbaycan-Aliyev/137231

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın