İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Başbakanı Karabağ statüsü belirlemek için referandumu seçeneklerden biri olarak görüyor

Ermenistan Ulusal Meclisi milletvekilleri ve Ermenistan hükümeti üyeleri arasında soru-cevap sırasında Artsakh’ın (Karabağ) statüsüyle ilgili soruya değinerek Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bu konuda halkın iradesini, yani referandumu önemsediğini ifade etti.

Ulusal meclisi Milletvekili Armine Kyureğyan mitinglerde Paşinyan’ın Karabağ meselesinin halk tarafından çözüleceğini ifade ettiğini hatırlatarak acaba Başbakan referandumda halkın ‘evet’ veya ‘hayır’ demesi gerektiğini mi kastediyordu diye sordu.

Paşinyan bu soruya cevaben “Yaptığım o konuşmada ben referandum anlayışının güçlenmesi hakkında konuştum. Doğal olarak Artsakh (Karabağ) statüsü halkın iradesi kapsamında çözüm bulmalı. Bence böyle sorunların halk tarafından yapılan oylama yoluyla çözülmesi gerektiğini herkes anlıyor. Eğer ben ve bütün hükümet bu konuda bir seçeneğin var olduğunu düşünsek tabi ki o seçeneği halka sunmak için referandum yoluna başvuracağız” ifadelerini kullandı.

Bu bağlamda Başbakan bu tür meselelerin halkın iradesi çerçevesinde çözüme kavuşması gerektiğini kastettiğini dile getirerek bunun sadece referandum yoluyla Artsakh meselesinin kaderini belirlemek anlamına gelmediğini de ifade etti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/13/Ermenistan-Karaba%C4%9F-Pa%C5%9Finyan-referandum/137237

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın