İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çek radyosu: Garni Tapınağı Hristiyanlık öncesi Ermenistan’ın sembolüdür

Çek radyo kanalı Český rozhlas Radiožurnál kendi Web Sitesinde Ermenistan’da bulunan putperestlik döneminden kalma Garni tapınağı hakkında makale yayınladı. Yazıda Ermenistan’ın dünyada ilk Hristiyan devleti olmasıyla birlikte daha eskilere dayanan dini geleneklere sahip olduğunu ifade ediliyor. Makalede “Ermenistan dünyada en eski Hristiyan devletidir, fakat bu ülkenin tarihi daha eskidir. Ermenistan Hellenistik medeniyetinin bir parçası olmuş zamanında ve o dönemden sadece Garni pagan tapınağı ayakta kalmış” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Garni’nin Ermeni kralları için yazlık bölge olarak kullanıldığı da belirtiliyor. Garni’de bulunan ve her yıl binlerce turistlerin ziyaret ettiği ‘Taşlar semfonisi’ de Çek gazetecilerinin dikattini çekti.

Daha önce Český rozhlas Radiožurnál radyosu tarafından Ermenistan yolculuğu hakkında yayınlanan yazıda, ülkenin tarih, din ve kültürü hakkında da bilgiler paylaşıldı:
“Ermenistan küçük, fakat Avrupa ve Asya arasında bulunan gururlu bir ülkedir. Burada şaşırtıcı insanlar, şaşırtıcı bir doğa ve eski Hristiyanlık kültürü mevcut. Herhalde Tanrı’yla insan arasındaki bağlantıyı etkilememek için Ermeni kiliseleri de çok mütevazidir.”


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/13/%C3%87ek-radyosu-Garni-Ermenistan/137281

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın