İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Michaelle Jean: “Soykırım Anıtına yaptığım ziyaret tüm Frankofon topluluğunun hafızasını simgeliyor”

Frankofon Örgütü 17’inci zirvesi çerçevesinde Ermenistan’da bulunan Uluslararası Frankofon Örgütü Genel Sekreteri Michaelle Jean 10 Eylül tarihinde Yerevan’daki Tsitsernakaberd Ermeni Soykırımı kurbanları Anıt Kompleksini ziyaret ederek soykırım kurbanları anısına saygı duruşunda bulundu.

İkinci defa Ermenistan’ı ziyaret eden Michaelle Jean Ermeni Soykırımı kurbanları Anıt Kompleksinin tüm Frankofon topluluğunun hafızasını simgelediğini ifade etti.

İnsanlığın barış ve dayanışma içinde yaşayacağından emin olduğunu dile getiren Michaelle Jean Frankofon Örgütü 17’inci zirvesi için “Beraber yaşamak” sloganını seçmelerinden dolayı Ermenistan temsilcilerine teşekkür etti.

Ermeni Soykırımı kurbanları Anıt Kompleksini ziyaret ettikten sonra Uluslararası frankofon Örgütü Genel Sekreteri izlenimlerini paylaşarak ünlü Fransız yazar, akademisyen, Nobel Edebiyat ödülü sahibi Anatole France’den alıntı yaptı: “Hâlâ yaşamaya devam eden küçük kan çok değerlidir, zira o kandan kahraman bir nesil doğacak. Ölmek istemeyen bir halk asla ölmez.”

Uluslararası Frankofon Örgütü Genel Sekreteri Michaelle Jean ilk defa 2015 yılında Ermenistan’ı ziyaret etmişti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/11/Michaelle-Jean-Ermeni-Soykırımı-Frankofon/137072

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın