İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tüm Dünya Yaratılışı’nın Korunması Dua Günü Büyükada’da gerçekleştirildi

Tüm Dünya Yaratılışı’nın Korunması İçin Dua Günü Büyükada’da gerçekleştirildi.

1 Eylül tarihinde İstanbul Latin Ruhani Reisliği tarafından 3. kez Tüm Dünya Yaratılışı’nın Korunması için Ekoloji Komitesi Büyükada San Pacifico Kilisesi’nde bir dua günü düzenlendi

Peder Eleuthère Makuta’nın kutsamasının ardından katılımcılar için Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak üç paylaşım grubu ayarlandı. Paylaşımda “Çevreyi korumak için ne yapabiliriz? Doğa dostu ulaşımı seçmek, enerji kullanımı azaltmak, bitki ağırlıklı beslenmek” gibi konular yer aldı.

Yemek arasının ardından sahile giden katılımcılar belediyenin izniyle yeşil alanları temizlediler. Plastik şişeler ve kapaklar, kağıtlar, bebek bezlerinin bulunduğu yaklaşık 700 litre çöp 1,5 saat içeresinde toplandı.

Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca, Rum Ortodoks Kilisesi İstanbul Patrikhanesi temsilcisi Dünya Yaratılışı’nın korunması için yapılan duaya katıldı. Süryani Katolik Kilisesi Korepiskopos Monsenyör Orhan Çanlı, Ermeni Katolik Kilisesi Pederlerinden Peder Vartan Kazancıyan, Büyükada Aya Dimitrios Rum Ortodoks Kilisesi’nden Peder Dionisos ve Süryani Ortodoks cemaatindan Abuna Mihayel dua gününde hazır bulundular.

Episkopos Monsenyör Ruben Tierrablanca’nın vaazından bahçede bulunan meyveleri ve iki zeytin ağacını takdis etti. Ardından Papa Françesko Hazretlerinin Yaratılış ile birlik duasını beraber okudular.

Papa Françesko yazdığı mektubunda “Katolik Kilisesi’nin birkaç yıldan beri kutladığı ve artık Ortodoks erkek ve kız kardeşlerimizle birlikte diğer Kiliseler ve Hristiyan cemaatlerin de katılımı ile kutladığımız bu Tüm Dünya Yaratılışının Korunması İçin Dua Günü’nde su sorununa dikkat çekmek istiyorum. Bu muhteşem hazineyi sürekli korumak, günümüzde vazgeçilmez bir görev ve gerçek bir mücadeleyi gerektiriyor” ifadelerine yer verdi. Hristiyanlar için suyun arınmanın ve yaşamın temel unsuru olduğunu vurgulayan Papa Françesko, tekrar doğuşun kutsal sırrı olan vaftizin geldiğine, Tanrı’nın sayesinde bize yaşam verdiği ve yenilediği Kutsal Ruh sayesinde suyun kutsandığına dikkat çekti.

Dua boyunca Süryani Katolik Kilisesi cemaati korosu dua gününe renk katarken duanın sona ermesiyle kilise bahçesinde kokteyl verildi.(SAT-7 TÜRK/ Nathalie Ritzmann)


http://haber.sat7turk.com/tum-dunya-yaratilisinin-korunmasi-dua-gunu-buyukadada-gerceklestirildi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın