İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan Ermenistan ve Azerbaycan arasında aracılık etmeye hazır

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’nin danışmanı Tengiz Paladze Gürcistan’ın Ermenistan ve Azerbaycan’la sürdürdüğü çok iyi ilişkilerinden faydalanarak iki ülke arasında aracılık edebileceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Paladze “Biliyorusnuz bu bizim bölgemizdir ve biz kendimiz sorunlarımızı çözmeliyiz. Tbilisi Güney Kafkasya’da kalıcı barışın pekiştirilmesi için her zaman kendi çabalarını önermeye hazır” ifadelere yer verdi.

Ermenistan Karabağ meselesinin AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubu çerçevesinde çözülmesinden yana olduğunu net olarak devamlı dile getiriyor.

Yerevan’da AGİT Genel Sekreteri Thomas Greminger’le Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ın görüşmesinde taraflar meselenin sadece barış yoluyla ve AGİT Minsk Grubu çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurguladılar.

Bu bağlamda Ermenistan Dışişleri Bakanı Ermenistan açısından müzakere sürecinde Artsakh’ın (Karabağ) statüsü ve güvenliğinin ön planda olduğunu belirterek sürecin ilerlemesi için barış ortamının oluşmasına önem verdiğini de ifade etti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/09/06/Gürcistan-Ermenistan-Azerbaycan/136802

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın