İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hayko Cepkin paraşütle festivale indi. Edremit’teki konserine paraşütle gelen Hayko Cepkin Kimdir?

Hayko Cepkin dünyada bir ilki ve hayalini başardı. Ünlü sanatçı Hayko Cepkin, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve projelendirdiği ‘festivale paraşütle inme’ hayalini gerçekleştirdi. Yaptığı müzik, albüm ve konserlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Hayko Cepkin’in kişisel bilgileri merak ediliyor. Peki, Hayko Cepkin kimdir? Kaç yaşındadır?

Balıkesir Edremit‘teki Zeytinli Dalyan Sahilinde Milyon Yapım tarafından düzenlenen Zeytinli Rock Festivalinde sahne alan Hayko Cepkin, bin metre yükseklikten uçaktan atlayıp paraşütü ile festival alanına inerek dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Daha önce TSK ve Türk Hava Kurumu ile rekorlara imza atan ve hedef şampiyonluğu da bulunan Hayko Cepkin, paraşütle festival alanına iner inmez sahneye çıktı. Seyircilere seslenen Cepkin, Çok keyifliydi, keşke siz de yapsanız dedi. Sanatçı daha sonra ara vermeden konserini gerçekleştirdi.

Hayko Cepkin kimdir? Kaç yaşındadır?

Hayko Cepkin, 11 Mart 1978 İstanbul doğumlu, Ermeni asıllı Türk besteci, şarkıcı ve piyanisttir.

Baba tarafından Yozgat Ermenisi olan Hayko, Özel Getronagan Ermeni Lisesi’ni bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde şan, solfej ve piyano dersleri aldı. Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başladı. İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko, ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırdı. 3. albümü Sandık ile daha geniş alanlara yayıldı.

İlk albümü olan “Sakin Olmam Lazım”ı albümleri arasında saymayan Hayko Cepkin, demo olarak nitelendirdiği albümünün konusunu kendi ile alakalı olarak açıklıyor. İkinci albümü “Tanışma Bitti” daha profesyonel bir yapıya sahip. Hayko Cepkin, “Tanışma Bitti”nin konusunu “korku” olarak belirledi ve insanların korkuları ile yüzleşmeleri gerektiğini işledi. Üçüncü albümü “Sandık”ın konusu ise, “ölüm” yani kaçınılmaz gerçek. Hayko Cepkin’in son albümü ise ‘Aşk’ konulu 13 Kasım 2012 çıkışlı “Aşkın Izdırabını…” albümüdür. 2016’da çocukluğunda dinlediği şarkıları kendine has tarzıyla yorumladığı Beni Büyüten Şarkılar Vol.1 isimli albümünü yayımladı.

Hayko Cepkin, Kurban, Öztürk, Birol Namoğlu, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaşmıştır. Çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerine düzenleyici olarak katkıda bulundu. Son olarak da Murathan Mungan’ın Söz Vermiş Şarkılar adlı albümünde Aylin Aslım’ın seslendirdiği “Kimdi Giden” (Yeni Türkü’nün Dünyanın Kapıları albümünde “Terkeden” adıyla yer almıştı) adlı bir Yeni Türkü bestesini düzenledi ve Ogün Sanlısoy ile “Korkma” adlı şarkıyı seslendirdi. Ayrıca Sanlısoy’un albümünde yer alan “Kaybettik Severken” parçasında klavye performansı yer aldı.


https://www.egehaber.com/magazin/hayko-cepkin-parasutle-festivale-indi-edremit-teki-konserine-h240760.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın