İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FETÖ’cü Kemal Öksüz FBI’dan takdir plaketi almış

MURATHAN DEMİRKIRAN
Interpol tarafından aranan ve Ermenistan’da yakalanıp ABD’ye götürülen FETÖ’cü Kemal Öksüz’ün FBI’dan takdir plaketi aldığı ortaya çıktı. ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi’ni sahte belgelerle kandırmak suçundan arananan Kemal Öksüz üç gün önce Ermenistan’da yakalanarak gözaltına alınmış, ardından ABD’ye iade edilmişti.

Öksüz FETÖ’nün Turkuaz Konseyi’nin başkanlığını yapıyordu. Bu konseyin ABD ile Türki Cumhuriyetler arasında ticari ilişkiler kurması için kurulduğu belirtildi. FETÖ’nün Texas imamlığını yaptığı bilinen Öksüz hakkında, FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye’de de yakalama kararı bulunuyordu. İsmini ‘Kevin Oksuz’ olarak değiştiren Kemal Öksüz, Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun ABD gezisinde çekilmiş fotoğrafta da yer aldı.

Kemal Öksüz’ün ABD’li üst düzey yöneticilerle ilişkileri eskiye dayanıyor. ABD güvenlik örgütü FBI Başkanı Robert S. Mueller 12 Kasım 2005’te Kemal Öksüz’e ‘takdir plaketi’ vermiş. Plaketin neden verildiği açıklanmıyor ancak FBI’nin öyle herkese plaket vermediği, 15 Temmuz darbe girişiminden önce de biliniyordu. Ayrıca Kemal Öksüz’ün ABD’li üst düzey bürokratlarla yakın teması, ‘takdir plaketi’ni getiren süreci açıklıyor.

ALBRIGHT’IN SESİ

Öksüz eski ABD Dışişleri ve Hazine Bakanı James Baker’i 22 Mayıs 2008’de Gülen Enstitüsü geleneksel öğle yemeğinde ağırladı. Enstitü başkanı olarak görev yapan Öksüz, Baker’e portresinin işlendiği halıyı hediye etti. Baker öğle yemeğinde yaptığı konuşmasında FETÖ projesi olan ‘Dinlerarası diyalog’a vurgu yaparak cemaatin Türkiye faaliyetlerinden memnun kaldıklarını ifade etti.

Estitünün öğlen yemeğindeki diğer bir konğu ise Clinton Dönemi Dışişleri Bakanı, Obama’ın başdanışmanı Madeleine Albright. Öksüz’e bu buluşmalar için teşekkürlerini sunan Albright, bu buluşmalarla “Savaş değil, demokrasi ihraç edeceğiz” demişti.

TEXAS’IN TAKDİRİNE ‘HİZMET’ VAADİ

ABD Texas eyalet senatosu, Kemal Öksüz’ün başkanlığını yaptığı Gülen Enstitüsü için 27 Ocak 2011’de ‘Takdir tasarısı’ hazırlamıştı. “Hizmeti teşvik eden dünya çapında bir sosyal harekete ilham verdiği” kaydedilen tasarıda cemaate övgüler dizildi. Tasarının kabul edilmesinden sonra Öksüz şöyle demişti: “Biz senatör heyetini Türkiye’ye, diğer tüm Amerikalı dostlarımız gibi, milli manevi değerlerimizi tanıtmak, milletimizin global barışa ve insanlığa hizmet için neler yaptığını yerinde göstermek için götürmüştük.”


https://www.aydinlik.com.tr/feto-cu-kemal-oksuz-fbi-dan-takdir-plaketi-almis-turkiye-eylul-2018

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın