İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan basını: Yerevan polisi büyük balık yakaladı

Kemal Öksüz isimli Türkiye kökenli ABD vatandaşının Ermenistan’da yakalanmasının yankıları sürüyor. Türkiye yakalanan kişinin Adil Öksüz’ün akrabası olmadığını bildirdi. Kemal Öksüz’ün ABD’deki faaliyetleri ise hayli ses getirecek gibi
Armenpress sitesi Kemal Öksüz’ün dosyasına dair yeri ayrıntılar paylaştı.

Öksüz’ün 2017 yılında Ermenistan’da “The Sena Group” adında etkinlik ve menajerlik şirketi açtığı belirlendi. Ancak siteye göre Öksüz’ün hikayesi 2015’e kadar gidiyor. O tarihte Washington Post Azerbaycan devlet şirketi SOCAR’ın Bakü’deki “Gelecek için Vizyon” toplantısını gizlice fonladığını yazıyor. Bu toplantıya ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ve eşlerinden oluşan kalabalık bir grup katılmıştı. Washington Post’un haberleştirdiği Etik Komite raporuna göre SOCAR, ABD’deki kuruluşlara bu toplantının kaynaklarını gizlemeleri için 750.000 dolar büyüklüğünde bir fon aktarmıştı.

Bunlardan biri de Houston merkezli “Azerbaycan’ın Dostları Birliği”. Bu kuruluşu Öksüz yönetiyor. Gazeteye göre mevcut ABD Enerji Bakanı Rick Perry’nin kızkardeşi de o zamanlar bu kuruluşta yönetici. Perry ise o dönemde Texas Valisi.

ABD Kongresi’ne bağlı bağımsız çalışan Etik Komite’nin raporu Öksüz ile Jim Bridenstine arasındaki haberleşmeyi de ortaya koyuyor. Bridenstine halihazırda NASA direktörü, o tarihte ise Temsilciler Meclisi üyesi. Haberde Bridenstine ile Öksüz arasında hediye edilen iki Azerbaycan halısının ne şekilde raporlanacağı konusunda bir yazışma olduğu belirtiliyor.

Ermenistan basınına göre Öksüz hala Ermenistan’da tutuklu bulunuyor.

http://www.agos.com.tr/tr/yazi/21175/ermenistan-basini-yerevan-polisi-buyuk-balik-yakaladi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın