İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Yoksulluğun aşılmasının esas aracı ve yolu olarak çalışmayı teşvik etmeliyiz

Başbakan Nikol Paşinyan bugün 30 Ağustos’ta özellikle giysi, ayakkabı, deri ürünler alanında olmak üzere hafif sanayii alanında faaliyet gösteren işletme temsilcilerini kabul etti.

Başbakanlık Basın Servisinden verilen bilgiye göre Paşinyan katılımcılara ʺEkonomik ilerlemeye yönelik yapısal tasavvurlarımızda özellikle tekstil sanayii, giys üretimi, ayakkabı ve deri ürünler üretimi olmak üzere hafif sanayii çok öneml bir yere sahiptir. Bu buluşma ve bunda kaynaklanan daimi diyalogla hükümet ve aanın işbirliğini nasıl tahayyül ediyorsunuz? Ne yapmalıyız ki ilişkilerimiz işbirlikçi ilişkiler olsun? Çünkü genel amaçlar oluşturma ve bu amaçların realizasyonuna katkıda bulunabilecek durumda olmalıyız.

Ermenistan Cumhuriyetinde çalışmanın müstesna bir takdire şayan olmasını ve genel olarak çalışmanın yüceltilmesi gerçeleşsin arzu ediyoruz. Çok uzun süre ciddi şekilde yoksulluğun teşvik edildiği ve çalışma olanaklarının sınırlandırıldığını sanıyorum. Şimdi işlemlerimizin temeline farklı bir mantık koymalıyız ve  yoksulluğun aşılmasının esas aracı ve yolu olarak çalışmayı teşvik etmeliyiz. Doğal olarak bu bağlamda yeni iş alanlarının açılmasını, varolanların korunmasını çok önemsiyoruz. İş kabiliyetlerine sahip insanların, suni sınırlamalar olmaksızın potansiyellerini tam olarak icra etme olanağına sahip olmalarını önemsiyoruz. Çalışmaları için sadece tertipçi iş kabiliyetleriyle sorumlu olmaları ve eşit koşullarda ve kayıt içinde çalışmalarını istiyoruzʺ dedi.

Alan temsilcileri ilgili görüş ve önerilerini başbakana sundular.


https://news.am/tur/news/468628.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın