İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Parlamentosu milletvekili: “Karabağ’da demokratik bir ülke inşa etme konusunda net bir hedef var”

Artsakh’ta (Karabağ) bulunan Avrupa Parlamentosu milletvekili Martin Zoneborn 30 Ağustos’ta basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Avrupa Ermeni Davası Konseyi Başkanı Gaspar Karapetyan ve Konseyi Müdürü Heğine Evinyan da katılıyordu.

Zoneborn yaptığı ziyaretle insanları Artsakh (Karabağ) hakkında daha fazla bilgi vermesi istediğini belirterek “Ben Azerbaycan’ın ‘kara listesini’ daha da genişletmek istiyorum ve biz seneye büyük bir turist grubuyla Artsakh’a gelmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Avrupa Parlamentosu milletvekili Artsakh’ın kendisi için yeni bir keşif olduğunu ifade ederek demokratik bir ülke inşa etmek için insanların azimli olduğunu dile getirdi. “Avrupa’da birçok yerde demokrasi uğruna bu kadar azimlilik yoktur” diyen Martin Zoneborn “Azerbaycan’ın saldırgan açıklamalara karşı uluslararası camianın duyarsız tavrı beni hayal kırıklığına uğratıyor. Kendi kaderini tayin etme hakkı temel bir haktır ve bununla ilgili ikinci bir düşünce olamaz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Martin Zoneborn daha önce Ermenistan’ı ziyaret eden Almanya Şansolyesi Angela Merkel’in bir hatasını düzeltmek istediğini vurgulayarak Merkel tarafından ‘soykırım’ sözcüğünü söylenmemesinin bir yanlış oduğunu dile getirdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/08/30/Karaba%C4%9F-Avrupa-Parlamentosu-Azerbaycan-Ermenistan/136216

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın