İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahudilik Çalışmaları Konferansı’nın ikincisi Bandırma’da yapılıyor

İkinci Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansı, 27-29 Ekim tarihleri arasında Erdek Bandırma’da gerçekleştiriliyor.

Second International Conference on Israel and Judaism Studies

İsrailiyat dergisi, birincisini 2017 yılında Konya’da gerçekleştirdiği yıllık bilimsel Uluslararası İsrail ve Yahudilik Çalışmaları Konferansının (ICIJS) ikincisini, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ortaklığında ve ev sahipliğinde 27-29 Ekim 2018 Cumartesi- Pazartesi günlerinde Erdek MYO’nda düzenliyor.

Akademik konferans olarak ICIJS’18, Yahudi ve İsrail çalışmalarını siyaset, din, tarih, ekonomi, sosyoloji, kültür vb. alanlarını içine alacak şekilde çok alanlı ve alanlar arası bir yaklaşımla ele almayı hedefliyor. Konuyla ilgili yapılan duyuruda ICIJS’18’in amacı Türkiye ve yurt dışından akademisyenler, öğrenciler ve araştırmacılara İsrail ve Yahudilik çalışmaları alanındaki araştırma sonuçlarını sunacakları bir platform sağlamak olarak açıklandı.

ICIJS’18, bu sene ikincisini vereceği seçkin tez ödülünün İsrail ve Yahudilik Araştırmaları alanında siyaset, din ve tarih, başlıklarında yüksek lisans ve doktora seviyesinde yapılan çalışmalara verileceğini duyurdu. Ayrıca bilimsel inceleme yöntemine sahip özgün ve çeviri eserlere de ilk defa seçkin kitap ödülü verilecektir.

ICIJS’18 dünyanın farklı ülkelerindeki öğretim elemanlarını, lisansüstü öğrencilerini ve bağımsız araştırmacıları 2018’deki yıllık konferansa davet ediyor. Sunumlar ve oturumlar Türkçe ve İngilizce olarak yapılacak.


http://www.salom.com.tr//haber-107875-yahudilik_calismalari_konferansinin_ikincisi_bandirmada_yapiliyor.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın