İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Efsanevi Ermeni şarkıcı Charles Aznavour 100’üncü doğum gününde konser vermeyi planlıyor

Artık 94 yaşında olan dünyaca meşhur Fransa’lı Ermeni şansonye, şair, yazar, besteci Charles Aznavour bu yaşta bile seyircilerini kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Dünyanın farklı ülkelerinde konser turlarına devam eden Aznavour aynı zamanda yeni şarkılar yazıyor ve torunlarını eğitiyor.

Ünlü şansonye 2024 yılında 22 Mayıs tarihinde kendi 100’üncü yıldönümü münasebetiyle konser vereceğini açıkladı. Maxim.ru sitesine verdiği röportajda gazetecinin “Siz artık 94 yaşındasınız, konser faaliyetlerinize son vermek istemiyor musunuz” sorusuna Aznavour “Tabi ki hayır. Ben 2024 yılında 22 Mayıs’ta 100’üncü doğum günümde konser vermeyi planlıyorum. Sonra da bakarız artık. Neden son vereceğim ki? Evde koltuğun üzerinde ölmek için mi? Hayır, teşekkür ederim” yanıtını verdi.

Bu yaşta bu kadar dinç olmanın sırrını da paylaşan sanatçı her gün 340 metre yüzdüğünü, tabaktaki yiyeceğin sadece yarısını yediğini, son 40 yılda sigara içmediğini, çok sert alkol içkileri kullanmadığını, sadece bazen şarap ve şampanya içtiğini dile getirdi.

“Aynı kadınla (Ulla Thorsel) yarım asır (51 yıl) nasıl yaşayabildiniz” sorusuna ise Aznavour “İlk defa evlendiğimde çok gençtim, ikinci defa evlendiğimde çok aptaldım. Üçüncü defa nihayet tam istediğim açık renkli gözlere ve kadife gibi deriye sahip sarışın kadınla evlendim. Ayrıca Ulla benden 17 yaş küçük ve bu yaş aralığı bence çok iyi. Genel olarak uzun evliliğin sırrı bence samimi olmaktan kaynaklanıyor. Her zaman söylemek istediğini söylemelisin eşine. Fakat şimdi ben herkese söylemek istediğimi söylüyorum. Bu yaşta normaldır bence” cevabı verdi.

Aşk konulu şarkılara gelince asla özellikle bir kadın için şarkı yazmadığını ve genel olarak aşk konulu şarkılardan hoşlanmadığını ifade eden şansonye insanların kendisini aşk şarkıları yazarı değil anlamlı şarkılar yazarı olarak hatırlamasını tercih ettiğini vurguladı.

Hatırlanacağı üzere 1988’de Ermenistan’ın Spitak şehrinde yaşanan korkunç depremden sonra ünlü şansonye Charles Aznavour, hayırseverlik vakfı kurup depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve depremden zarar görenlere yardım etmek için para toplamaya başladı.1990’larda birçok ünlü Fransa’lı şarkıcı ve oyuncunun katılımıyla çekilen “Senin için, Ermenistan” başlıklı şarkı klibi, büyük şan kazandı. Ünlü şansonye, bugüne kadar binden fazla şarkılar yazdı, 60’tan fazla filmlerde rol aldı. Hayatı boyunca Aznavour’un 100 milyondan fazla albümü satıldı.Ermenistan başkentinin merkezi meydanlardan biri, Aznavour’un ismini taşıyor, Gyumri’de ise Aznavour heykeli var. Aralık 2008’den beri Ermenistan vatandaşı olan şansonye, aynı zamanda Ermenistan’ın İsviçre Büyükelçisi olarak görev yapıyor.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/08/29/Charles-Aznaovour-Ermeni-%C5%9Fansonye/136097

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın