İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı: “Azerbaycan’ın KGAÖ yada AEB üyeliğine Ermenistan veto hakkını kullanacak”

Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü vekili Anna Nağdalyan 28 Ağustos’ta gazetecilerle yaptığı görüşmede Azerbaycan’ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) yada Avrasya Ekonomik Birliği’ne (AEB) katılmaya yönelik muhtemel süreciyle ilgili gazetecilerin sorusuna   yanıt verdi. Nağdalyan böyle bir durumda Ermenistan’ın veto hakkını kullanacağını belirtti.

Anna Nağdalyan yaptığı açıklamada “Analitik çerçevelerde gerçekten bu konu konuşulyor, fakat bu konuşmalar tahminler üzerinden yapılıyor. Ben Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın resmi tutumunu dile getirmek istiyorum. Eğer öyle bir konu gündeme gelse Ermenistan veto hakkını kullanacak” ifadelerini kullandı.

Ayrıca KGAÖ ve AEB’de kararların konsensuns ile alındığını hatırlatan Nağdalyan bu konu hakkında Ermenistan’ın tutumunun net olduğunu ve daha önce Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan tarafından da ifade edildiğini vurguladı.


 

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/08/28/Ermenistan-D%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-Azerbaycan-KGA%C3%96-AEB/135988

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın