İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman “Reise-Stories” sayfası, Ermenistan’ın tarih ve kültürünü konu eden bir makale yayınladı

Alman “Reise–Stories” seyahat sayfası, Ermenistan’ın Almanya Büyükelçiliği’nin desteğiyle Ermenistan hakkında hazırladığı bir makale yayınladı. “Ermenistan: mükemmel doğa, 3000 yıllık kültür tarihiye buluşuyor” başlıklı makalede, şu satırlara yer verildi:

“İlk defa Ermenistan’a gittiğinizde, dünyada birincisi olarak Hristiyanlığı devlet dini olarak kabul eden bu ülkenin ziyaret edilmesi gerektiğini anlıyorsunuz. Ermenistan’ın başkenti Yerevan, dünyanın en eski şehirlerinden biri. Yaklaşık 15.000 Ermeni ve 5.000 yabancı el yazmalarının bulunduğu Matenadaran bu şehirde bulunuyor. El yazması eserlerinden bazıları eşsizdir ve birkaç yüz veya bin yıllık geçmişleri var. Örneğin 986 tarihli Sanasaryan İncili veya 12. yüzyıl eseri olan dünya haritası gibi.

Yerevan’da ayrıca Ermeni Soykırımı’nın Anıt Kompleksi’nin ziyaret edilmesi tavsiye edilir. Farklı ülkelerden gelen siyasi adamlar, Anıt Kompleksi bölgesinde, Soykırm’ın 1.5 milyon kurbanlarının anısına ağaçlar dikti.

Başkent Yerevan’dan yaklaşık 60 km uzaklıkta, Ermenistan’ın mavi incisi olan Sevan gölü bulunuyor. Yüzölçümü 1272 kilometrekare olan Sevan, Almanya’nın Bodensee gölünden iki kat büyüktür. Güneye doğru giden yolda bulunan Noraduz mezarlığında ise 9 -16. asırlara ait sayısız eşsiz haçkarlar var.

5137 metre yüksekliği olan ve yılın büyük bir kısmını kar örtüsü altında geçiren Ararat dağı, Türkiye’nin topraklarında bulunduğuna rağmen, Ermenileri ulusal simgesidir. 1915 tarihli Ermeni Soykırımı’na kadar Ararat etrafında Ermeniler yaşardı. İncile göre, Büyük Tufan’dan sonra Nuh Gemisi Ararat dağına oturdu. Bu etkileyici dağı yakından görmek için, meşhur bir hac yeri olan Khor Virap Manastırına gidilebilir”.

Handschriften-Museum Matenadaran © Thilo Scheu
Edle Bücher im Matenadaran © Thilo Scheu
Platz an der National Gallery of Armenia © Thilo Scheu
Noratus-Friedhof mit hunderten Chatschkaren © Thilo Scheu
Sewan-See mit Klosterkirche © Thilo Scheu

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/08/20/Almanya-Ermenistan-Reise-Stories/135338

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın