İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gürcistan’da Ermenistan’ın da katılımıyla düzenlenen NATO tatbikatı resmi törenle sona erdi (video)

Gürcistan’da Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin de yer aldığı NATO’nun ‘Noble Partner 2018’ çok uluslu askeri tatbikatı resmi törenle sonlandırıldı. Başkenti Tiflis yakınlarında Vaziani askeri üssünde düzenlenen tatbikatın kapanış törenine, 3 binden fazla askeri personel, ABD ve Almanya askeri teçhizat ve araçları iştirak etti.  Davetlilere Gürcistan, ABD ve Almanya silahlı kuvvetleri tarafından nefes kesen bir gösteri düzenlendi.

Gösterinin ardından konuşma yapan Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria,  eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanması dolayısıyla askerleri tebrik etti. İzoria, tatbikatın temel amacının, katılımcı ülkeler arasındaki askeri işbirliğini güçlendirmek, tehditlere karşı hazırlıklı olmak, aynı zamanda bölgede istikrar ve barışı sağlamak olduğunu söyledi.

Gürcistan Genelkurmay Başkanı Vladimer Çaçibaia, “Ülkemiz için savunma sistemimizi güçlendirmek bu tür eğitimlerle çok önemli. Bu yılki eğitimlerde askerlerimizin çok şey öğrendi. Geçtiğimiz yıla baktığımızda, bu yılki tatbikatta daha çok asker iştirak ediyor. Bu ise müttefik ülkelerle yakın işbirliğimizin iyi bir örneğidir” dedi.

Gürcistan’da 4. kez düzenlenen Noble Partner 2018 çok uluslu askeri tatbikatın kapanış törenine Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, Gürcistan Genelkurmay Başkanı Vladimer Çaçibaia, Milletvekilleri, Diplomatlar ve diğer yetkililer katıldı. Gürcistan’da 1 Ağustos’ta resmi törenle başlayan askeri tatbikata Gürcistan, Ermenistan, Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Estonya, Fransa, Litvanya, Polonya, Norveç, Ukrayna ve Azerbaycan katıldı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/08/17/G%C3%BCrcistan-Ermenistan-NATO/135250

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın