İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İlginç Doğum Günü Kutlaması..!

Mahmut Group’un Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Küçükdoğan’ın doğum gününde, ekip arkadaşlarının hazırladığı helvalarla ilginç bir doğum günü kutlandı.

İlginç Doğum Günü Kutlaması..!

Mahmut Group’un Yönetim Kurulu başkanı  Mahmut Küçükdoğan’ın doğum gününde, ekip arkadaşlarının hazırladığı helvalarla ilginç bir doğum günü kutlandı.

“Gerçek yerlilik ve millilik budur”

Türk geleneklerinde ölünün arkasından helva yenirken ilginç bir uygulamayı hayata geçiren Küçükdoğan, helvayı doğum gününde yedi.

Mahmut Group’un Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Küçükdoğan pasta yerine irmik helvası keserek sözlerine şunu ekledi : Yıllardan beridir, yerli ve milli ürünlerle kutlama yapıyorum. Bu gibi özel günlerde pasta kesmeye karşı çıkarım. Bana göre gerçek yerlilik ve millilik budur.

“Pastaya mum dikip üflemek Hristiyan geleneği”

Pastaya mum dikip üflemenin Hristiyan geleneğine ait bir kutlama olduğunu dile getiren Küçükdoğan: Pasta kesme ritüelinin Antik Yunan’a dayandığını sözlerine eklemiştir.

Antik Yunan Ritüeli”

Mitoloji’de Ay Tanrıçası Artemis’in yeniden doğuşu üzerine her ayın altıncı gününde pasta kesme ritüeli gerçekleşirdi. Pastanın üzerinde bulunan mumlar Ay ışığını sembolize ederdi. Yani mum üflenirken Mitoloji’ye göre göklerde yaşayan Tanrı’ya dualar ve dilekler iletilirdi diyen Küçükdoğan, ülkemizin milli değerlerine sahip çıkmak varken bizim inancımızda yer bulmayan bu tarz ritüelleri uygun bulmadığını dile getirdi.

Haber : Ebru AYHAN

http://filashaber.com/haber-ilginc-dogum-gunu-kutlamasi-5656.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın