İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türk lirasının değer kaybetmesi Ermenistan’a ithal edilen Türk mallarının fiyatlarının düşmesine sebep olmaz.”

Ekonomist Tatul Manaseryan, Türkiye milli para biriminin değer kaybetmesinin Ermeni yerli girişimciler ve perakendeciler tarafından Ermenistan’a ithal edilen Türk mallarının fiyatlarının düşmesine yol açmayacağını söyledi.

Manaseryan’a göre, Türkiye’den Ermenistan’a mal ithali ile uğraşan iş adamlarının sayısı çok az olduğundan, bu değer kaybı Ermenistan ekonomisi üzerinde bir etki yaratmayacaktır.

Ekonomist Manaseryan: “Bu iş adamlarının Türk lirası değer kaybettiği için ürün fiyatlarını düşüreceklerini hiç sanmıyorum. Bu ürünler, Ermenistan’a ithal edilen ürünlerin çok az bir bölümü. Zamanında, iş arkadaşlarımla birlikte “Türk malına hayır” şirketini kurmuştuk. Altı ay sonunda Türk malları daha az satın alınmaya başlandı ve ithalatı yaklaşık yüzde 35-40 azaldı.” dedi.

Tatul Manaseryan, tüketici kazançlarının her zaman hesaba katılmadığını ve girişimcilerin kendi kurallarına göre iş yaptığını söyledi. Mevcut durumdan Ermeni tarafının faydalanabileceğini, Türkiye’den ham madde alımının kendileri için daha elverişli olacağını vurguladı.

Manaseryan, Ermenistan Devleti’nin desteği ile yerli üretimi geliştirme projelerinin uygulanması gerektiğini söyledi. Ayrıca bu projelere belirli bir görüş ve uzun vadeli amaçlar koymak gerektiğini, bu uzun vadeli amaçlara küçük işletme sahiplerinin ulaşamadığını çünkü daha çok Türkiye’den perakendecilik yapmakla uğraştıklarını ekledi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/08/15/%E2%80%9CT%C3%BCrk-liras%C4%B1n%C4%B1n-de%C4%9Fer-kaybetmesi-Ermenistan/135045

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın