İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İklim Değişikliği Aktivistleri Ortodoks Kilisesi Liderleri İle İşbirliği Kuruyor

İklim Değişikliği Aktivistleri ve Ortodoks Kilisesi Liderleri işbirliği yürütmek üzere geçtiğimiz günlerde bir araya geldiler. Önde gelen iklim değişikliği uzmanları ve kampanya organizatörleri mesajlarının insanlara yeterince hızlı ulaşmadığına dair endişelerini dile getirdikten sonra, Ortodoks Kilisesi liderleri ve küresel ısınmayla mücadele eden diğer dinlerle çalışacaklarını söyledi.

İklim değişikliği tartışmalarına katılan bilim adamları, kampanya organizatörleri ve ekonomistler, Yunanistan’ın Spetses adasında, Dünya Ortodoks Hristiyanları’nın ruhani lideri tarafından düzenlenen bir konferansta bir araya geldi.

Çevre ile ilgili konulara verdiği destek nedeniyle “Green Patriarch” olarak adlandırılan Ekümenik Patrik Bartholomeos iki günlük bir konferans başlattı.

Patrik Bartholomeos, ağırlama ayini için küçük bir şapeli dolduran Ortodoks Kilisesi üyelerine, “Çevrenin çağdaş sorunları söz konusu olunca güçlü bir yükümlülük duygumuz var” dedi.

“Bu zorlu görev bizi Grönland ve Mississippi Deltasına götürdü, ama aynı zamanda ülkeye daha yakın olanları da düşünüyoruz” dedi.

Potsdam İklim Etkisi Araştırmaları Enstitüsü kurucu başkanı Hans Joachim Schellnhuber, “İnanç bize yardım edebilir çünkü biz bilim insanları her şeyi denedik. Uygarlığın sona ereceği konusunda uyarmamızdan daha zorlayıcı bir şekilde neler olduğunu söyleyememiz mümkün değil. Diğer toplumsal güçlerin ağırlığını koyması gerekli” diye belirtti.

Patrikhanenin çevre ile ilgili danışmanı olan Peder John Chrissavgis AP’ye şu açıklamada bulundu, “Çevresel krize verilecek bir tepkinin evrensel olması gerekiyor. Geçmişte din adamları bilime direniyordu.” diye anlattı. “Ancak hem bilim hem de son zamanlarda dinler, son derece güçlü harekete geçirici güçler olabileceklerini fark ettiler. İnsanların bilincini uyandırabilirler.” (Fredericksburg)

http://haber.sat7turk.com/iklim-degisikligi-aktivistleri-ortodoks-kilisesi-liderleri-ile-isbirligi-kuruyor/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın