İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kim milyoner olmak ister yarışmasında coğrafya sorusu: Cevabı bilemedi

“Türkiye’nin en çok seyredilen yarışması” sloganıyla ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster’de bir coğrafya sorusu yer aldı.

Türk televizyonlarının en eski yarışma programlarından biri, bu akşam yine ekranlardaydı. Murat Yıldırım tarafından sunulan programda 30.000 TL’lik coğrafya sorusu, sosyal medyanın gündeminde.

“Türkiye’nin hangi ülkeyle olan kara sınırı daha uzundur?” şeklindeki coğrafya sorusunda “Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan ve Bulgaristan” seçenekleri yer aldı.

30.000 TL’lik soruda yarışmacı çift joker hakkını kullandı. Yarışmacının joker kararı sonrasında Gürcistan ve Yunanistan seçenekleri elenirken, A şıkkı Ermenistan ve D şıkkı Bulgaristan seçenekleri kaldı.

İki seçenek arasında bir süre kararsız kalan yarışmacı D şıkkı olan Bulgaristan seçeneğini seçerek doğru cevabı bilemedi. Yarışmadan 15.000 TL ile ayrıldı.

Türkiye’nin Ermenistan’la 328 kilometre kara sınırı bulunuyor. Sovyet Rusya’nın araclığıyla Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan ile Ankara Hükümeti arasında 13 Ekim 1921’de imzalanan Kars anlaşması, geçerliliğini koruyor. Türkiye-Ermenistan sınırı, Türkiye’nin en uzun dördüncü kara sınırı olarak kayıtlarda yer alıyor.


https://www.milligazete.com.tr/haber/1670486/kim-milyoner-olmak-ister-yarismasinda-cografya-sorusu-cevabi-bilemedi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın