İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGİT temsilcisi Azerbaycan’da haber portallarının kapatılmasına yönelik endişesini belirtti

AGİT Basın Özgürlükleri temsilcisi Harlem Désir, Azerbaycan’da haber portallarının kapatılmasına yönelik endişesini belirtti.

Contact.az’ın verdiği bilgiye göre son dönemde Azerbaycan’da karalamalar sebebiyle haber portallarının kapatılması sonrasında AGİT Basın Özgürlükleri temsilcisi Harlem Désir, 10 Ağustos’ta Azerbaycan yönetimine haber araçlarına ilişkin yasa ve normatif düzenlemelerin kısa sürede değiştirilmesi çağrısında bulundu. Désir, toplumsal öneme sahip tüm meselelerde gerek basılı gerek Internet basını olmak üzere çoğulcu tartışmanın teşvikini vurgulayarak ʺWeb portallarının kapatılması eksrem bir araçtır, bu özellikle bunlar karalamalara yönelik oldukça tartışmalı demeçlerden kaynaklanıyorsa eleştirel sessleri susturabilir. Bu kamuoyunun bilgiye erişimini engellemekte, haber araçlarının çoğulculuğu ve ifade özgürlüğünü olumsuz etkilemektedirʺ dedi.

22 Temmuz 2017’de AGİT Basın Özgürlükleri temsilcisi (azadlig.info) gazetesi, Özgürlük Radyosu Azerbaycan Servisi (azadlig.org) yanısıra (azerbaycansaati.com ve azerbaycansaati.tv) yanısıra Meydan TV ve Turan TV (kanalturan.com) portallarına yönelik resmi engellemelere ilişkin endişesini ifade etmişti.

23 Temmuz’da Désir; ülke yönetimine başvurarak Bastainfo.com, Criminalaz.com, Topxaber.az ve Fia.az portallarının engellenme sebepleri ve kapatılmalarının hangi hukuki gerekçeler çerçevesinde yapıldığına ilişkin bilgi istedi. Desire ülke en büyük medya grubu APA Holdinge ait kimi dergilerin 1 Ağustos 2018 itibarıyla yayınlarını durdurmasına yönelik endişesini belirtti.


https://news.am/tur/news/465936.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın