İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İYİ Parti’den Erdoğan’a dolar tepkisi

“Hükümetimizin başına ‘parayı gavur gibi yemek, parasızlığı müslüman olarak savuşturmak’ diye tabir edilen durum gelmiştir.”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, dolardaki yükselmeye ilişkin “Onların doları varsa, bizim Allah’ımız var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, dolardaki yükselmeye ilişkin “Onların doları varsa, bizim Allah’ımız var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.
Rize’de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dövizdeki hareketliliğe ilişkin “Onların doları varsa, bizim Allah’ımız var” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın, bu açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Doların kontrolsüz yükselişine ‘bizim de Allah’ımız var’ diyerek mukabele eden Cumhurbaşkanımızın meseleyi tam anlayamadığını düşünüyorum” dedi.

“Ekonomimiz ciddi olarak sıkıntıdadır. Hazır parayla uçuruma doğru doludizgin koşuyoruz” diyen Ağıralioğlu’nun Twitter’dan yaptığı açıklamaları şöyle:

“‘Erken seçim ihanettir’ diyen Tayyip Erdoğan’ın, bu sözüne rağmen seçimi erkene almasının ana sebeplerinden birinin de ekonominin bugünlerde içine düştüğü yönetilemeyen sıkışmışlık olduğu artık anlaşılmaktadır. Ekonomimiz, maalesef hamasetle kurtarılamayacak raddeye gelmiştir.

Doların kontrolsüz yükselişine ‘bizim de Allah’ımız var’ diyerek mukabele eden Cumhurbaşkanımızın meseleyi tam anlayamadığını düşünüyorum. Meseleyi anlamaya ilk basamak olarak yine Cumhurbaşkanımızın sıkça telaffuz ettiği ”paranın dini, imanı olmaz” atasözümüzü hatırlatıyorum.

erd-006

Mesele ürettiğimizden fazla tüketmemiz, sorumsuzca israf etmemiz ve tükettiklerimiz için ihtiyaç duyduğumuz parayı borç alarak karşılamamızdır. Mesele kamu harcamalarının verimliliği ve bunların yatırım maliyetleri ile kârlılığının, ekonominin yükünü azaltmak yerine artırmasıdır.

Hükümetimizin başına ‘parayı gavur gibi yemek, parasızlığı müslüman olarak savuşturmak’ diye tabir edilen durum gelmiştir. Tavsiyemiz; parayı toplarken de yatırım yaparken de müslümanlığımızın icaplarına riayettir. Devletin dini adalet, fetvası tasarruf, takvası mesuliyettir…

Ekonomimiz ciddi olarak sıkıntıdadır. Hazır parayla uçuruma doğru doludizgin koşuyoruz. Hükümetimiz eğer acil tedbirler almaz ve bugüne kadar yaptığı gibi palyatif çözümlerle, sloganla, dış güçlerle, ham hamasetle süreci iç siyaset malzemesi yapmaya kalkarsa ülkemize yazık eder!

2001’de vatandaşımız 5 milyar TL borçluydu, bugün 575 milyar TL borçlu. Milli gelire oranla 2001 %3.4, 2018 %18.1. 575 milyar TL borcun % 39’u ihtiyaç, % 17’si kredi kartı borcu. Yani toplam borcun % 56’sı geçinebilmek için alınmış borç. Ekonomimiz ortada. Milletimiz geçinemiyor.

ABD karşısında tabii ki devletimizin yanındayız. Türkiye parmak sallanabilecek bir ülke değildir. Ama bu kendi hatalarımızı, günahlarımızı görmememizi sağlayacak bir gaflete de yol açmamalıdır. Milletlerine hesap vermek mecburiyetiyle sorumlu olanlar hatalarıyla yüzleşmelidir.”


http://www.yenicaggazetesi.com.tr/iyi-partiden-erdogana-dolar-tepkisi-201478h.htm

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın