İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Ezidiler Birliği Bşk.: Ermenistan, Ezidilerin kalkındığı dünyadaki tek ülke

Dünyanın tüm Ezidileri bu günü özellikle Irak’ın kuızeyinde Sincar bölgesinde gerçekleşen hadiselerle hatırlıyor. Beyan 3 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında Dünya Ezidiler Birliği Başkanı (DEB) Aziz Tamoyan’dan geldi.

Tamoyan bu günlerde İŞİD (Irak Şam İslam Devleti) terör ötrgütü militanlarının Irak’ın kuzeyinde Sincar bölgesinde bulunan 70 yerleşim birimi üzerine saldırdıkları ve 50’sini tamamıya imha ettiklerini belirtti. Tamoyan barbarca gerçekleştirilen işlemler esnasında büyük sayıda sivil sakinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak ʺBM, Avrupa Konseyi gibi uluslararası kuruluşlar; ABD, Almanya vd. gibi ülkeler o günlerde bütün bu cürümlere gözlerini kapattılarʺ dedi.

Ezidi halkının asimilasyon, geleneksel inancını zorla değiştirme ve fiziki imha yollarıyla fiilen yok olma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Sinjar dağlarında bu güne dek hemen hemen 10 bin çadırda Ezidi halkı temsilcilerinin yaşamaya devam ettiğini ve onlara bütün bu süreç esnasında ev veya konut tahsis edilmediğini kaydetti.

Tamoyan, Ezidilerin fiilen rahat yaşadıkları ve kalkındıkları tek ülkenin Ermenistan olduğuna dikkat çekti.

Ezidilerin, sayısı 40 bini bulan Ermenistan’daki en büyük ulusal azınlık olduğunu kaydedelim.


https://news.am/tur/news/464863.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın