İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni yasayı protesto eden Yuval Harari İsrail Konsolosluğunun davetini reddetti

Ünlü tarihçi ve çok satan romanların yazarı Yuval Harari, kanunlaşan İsrail Ulus Devlet Yasasını protesto ederek Los Angeles’deki İsrail Konsolosluğunun etkinliğine katılmayı reddetti.

İsrail Ulus Devlet Yasasının kanunlaşmasının ardından Harari, İsrail politikasına ortak olmayı kabul etmediğini belirtti.

‘Sapiens’, ‘Homo Deus’ ve ‘21. Yüzyıl için 21 Ders’ adlı kitapların yazarı, tarihçi Prof. Harari, bir temsilci aracılığıyla İsrailli olmaktan gurur duyduğunu ancak konsolosluğun basın, ifade, yaratıcılık ve düşünce özgürlüğüne kısıtlama getiren İsrail hükümetinin kolu olduğunu belirtti.

Konsolosluk profesörün, ünlü kişilerin yaşamları ve başarıları ile ilgili konferans verdiği Live Talks LA toplantısına katılmadan önce bir davet vermeyi planlamıştı. Harari önümüzdeki eylül ayında programa katılacak.

Konsolosluk temsilcisi Karin Eliyahu-Pery, Dışişleri Bakanlığının oylama organı olmadığını söylese de Harari’nin temsilcisi İsrail hükümeti politikasında ısrarcı olduğu müddetçe, hükümetle ilişkisi olmasını istemediğini belirtti.


http://www.salom.com.tr//haber-107596-yeni_yasayi_protesto_eden_yuval_harari_Israil_konsoloslugunun_davetini_reddetti.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın