İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik I. Bartholomeos ve Başepiskopos Demetrios, Yunan Halkını Teselli Etti

Yunanistan Orman Yangınları: Patrik Patrik I. Bartholomeos, “Tanrı bu büyük insani ve ekolojik felaketi durdurmaya yardım edebilir.”

Ekümenik Patrik I. Bartholomeos bugün açıklanan bir bildiri yazdı, ” İnsan yaşamını, mülkleri ve orman zenginliğini yok eden Attica bölgesindeki dramatik gelişmeleri şok içerisinde takip ediyoruz. Dualarımız Atina Ieronymos Başepiskoposu ve yangından etkilenen diğer bölge metropolitliklerine yoğunlaşıyor ve birleşiyor. Tanrı hiç şüphesiz bu büyük insani ve ekolojik felaketi durdurmaya yardım edebilir, kurbanların ve yaralıların ailelerine güç verir.

Ekümenik Patrik, kilisenin yangından etkilenen Yunanistan’ın Girit ve diğer bölgelerindeki sakinlerine olan desteğini de yineledi.

Başepiskopos Demetrios, Yunanistan’da Meydana Gelen Yıkıcı Yangınların “Derin Üzüntüsünü” ve “Istırabını” Dile Getirdi

Amerika’nın Rum Ortodoks Başepiskoposluğu ise, Doğu Attika’daki yıkıcı yangınların “derin üzüntüsünü” ve “ıstırabını” dile getirdi.

“Bu beklenmedik trajediden dolayı Yunanistan halkına samimi başsağlığı diliyoruz. Amerika’daki Yunan Ortodokslar olarak, Yunanistan’da bu trajik felaketten etkilenen  tüm kardeşlerimiz ve aileleri için Tanrı’ya dua ediyoruz. Umarız, yakın zamanda hayatın eskisi gibi devamı için elverişli koşullar sağlanır” ifadeleri kullanıldı.

Başepiskopos, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Başbakan Alexis Tsipras, Başpiskopos İeronymos, Mesogaia Büyükşehir Nikolaos ve Lavreotiki ve Kifissia Metropolitan Kyrillos, Amaroussion ve Oropos’a taziye mektupları gönderdi.

Başepiskopos Demetrios ayrıca, Amerika’nın Rum Ortodoks Başepiskoposluğu’na bağlı ruhbanlarından, bu Pazar günü yangın kurbanlarının sağlık, rahatlama ve desteği için bir ibadet hizmeti vermelerini istedi.


http://haber.sat7turk.com/patrik-i-bartholomeos-ve-basepiskopos-demetrios-yunan-halkini-teselli-etti/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın