İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçaryan’ın gözaltı kararı gayrımeşrudur, bir an evvel serbest bırakılmasını talep ediyoruz

Ermenistan II. Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın ʺ1 Martʺ davasından 2 ay süreli gözaltı kararı gayrımeşrudur. Beyan bugün 28 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında  Koçaryan’ın ofisi sorumlusu Viktor Soghomonyan’dan geldi.

Soğomonyan şunları kaydetti:

ʺBildiğiniz gibi dün Ermenistan II. Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ı gözaltına alma kararı verildi. Hem dava hem de gözaltı gayrimeşrudur. Bu aleni siyasi ve şahsi takibattır. Bu son dönemde moda olan tabiriyle vendeta’dır (siyasi intikam). Bu şahsi ve siyasi hesaplaşma olup, hukukta yeri yoktur, hiçbir hukuki zemini yoktur.

…Bu sürecin 1 Mart’taki 10 kurbanın davasının açıklığa kavuşmasıyla alakası yoktur.

…Maalesef görevdeki iktidarın beyanatları ve işi birbirini tutmuyor.ʺ dedi.

Soghomonyan, Özel Teftiş Servisinin (ÖTS) Robert Koçaryan’ı önce tanık olarak davet ettiği, ardından suç isnat ederek, hızla gözaltına aldığına dikkat çekerek, bunu yorumlamaya ihtiyaç duymadığını belirtti ve ʺRobert Koçaryan, gayrimeşru gözaltına alınmıştır. Hazırlanan ceza davası gayrimeşrudur, Ermenistan yasalarıyla alakası yoktur, Ermenistan Anayasasını ihlal etmektedir. Bir an evvel serbest bırakılmasını, adli tedbir kararının değiştirilmesini talep ediyoruz, ceza davalarına itiraz edeceğizʺ dedi.


https://news.am/tur/news/463968.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın