İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Koçarya mahkemeye geldi-gözaltına alınmaya ilişkin başvuru görüşülüyor

Erivan kenti Şengavit ilçesi Genel Hukuk I. Derece Mahkemesinde bugün 27 Temmuz’da Ermenistan II. Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın gözaltına alınmasına ilişkin başvuru görüşülüyor.

NEWS.am muhabirinin verdiği bilgiye göre Koçaryan, refakatindeki araçlardan anlaşıldığı üzere mahkemeye geldi.

Müffettiş ve savcı dün akşam gözaltı kararına ilişkin başvuruyu yapmışlar, ancak Robert Koçaryan’ın oturumda hazır bulunmaması sebebiyle oturum bugün saat 11:2e ertelendi. Avukatları, Koçaryan’ın gereğince durumdan haberdar edilmediği, bu sebeple oturuma katılmadığını ifade ettiler. Avukatları, Koçaryan’ın mahkemeden kaçınmadığı ve hazır bulunacağını ifade ettiler.

Hatırlatalım: Robert Koçaryan’ın bugün ifade vermek üzere Özel Teftiş Servisine gitti. Koçaryan’a daha sonra suç isnat edildi.

1-2 Mart 2008 tarihinde Erivan kentinde gerçekleşen hadiselere ilişkin Ermenistan Cumhuriyeti ÖTS bünyesinde bulunan dava dosyası soruşturması çerçevesinde sağlanan deliller esas kabul edilerek 26 Temmuz 2018’de eski cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’a Ermenistan Ceza Kanunu md. 300.1.1’de tanımlı, bir grup şahısla beraber ön mutabakatla Ermenistan Cumhuriyeti anayasal düzenini yıkma suçu isnat edildi.

Dava dosyası çerçevesinde Ermenistan eski Savunma Bakanı Mikael Harutyunyan’a suç isnat edilerek, hakkında arama bülteni çıkarıldı.

26 Temmuz’da ÖTS’de Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Gn. Sekreteri, olayların meydana geldiği zaman Erivan Garnizon Komutanı olan Yuri Haçaturov da sorgulandı. Kimi bilgilere göre gene dosya çerçevesinde 2008 yılında Milli Güvenlik Kurulu sekreteri olan Armen Gevorgyan da sorgulandı.


https://news.am/tur/news/463792.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın