İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Kongresi üyeleri, Trump’ı Paşinyan’la görüşmeye çağırdı

ABD Kongresi Ermeni İşleri Komitesi eşbaşkanları, ABD Devlet Başkanı Donlad Trupm’ı, Eylül’de New York’ta toplanacak BM Genel Kurulu kapsamında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la görüşmeye çağırdı. ABD Ermeni Davası Konseyi’nden edinen bilgiye göre komite, bu hedefle Temsilciler Meclisi üyeleri arasında bir imza kampanyası başlattı.

Öneriyi dile getirmek hedefiyle Trump’a iletilecek mektup, Kongre’nin Ermeni İşleri Komitesi eşbaşkanları Frank Pallone, Jackie Speier, Dave Trott ve David Valadao ile başkan yardımcıları Vice-Chairs Gus Bilirakis ve Adam Schiff tarafından hazırlanıyor. Trump–Paşinyan olası görüşmesinin, uluslararası ekonomik sistemine Ermenistan’ın entegrasyonuna, Ermenistan –ABD ticari ilişkilerine ve yatırımların artırılmasına olumlu etkileyeceğini düşünen Kongre üyeleri, Paşinyan’ın başbakan makamına geldikten sonra ABD ile ilişkileri genişletme hedefini defalarca dile getirdiğine dikkat çekti.

Kongre üyeleri, “Devlet Başkanı Trump ile Başbakan Paşinyan arasında ekonomik gelişim, güvenlik ve demokrasi konulu bir görüşmenin, ülkelerimiz arasında askeri işbirliği için sağlam zemin oluşturacağı açısından önemli olacağından şüphe yok” değerlendirmesini yaptı.

ABD Ermeni Davası Konseyi Müdürü Aram Hamparian, bu girişimi sıcak karşıladıklarını belirterek, Ermenistan ile ABD arasında işbirliğinin pekiştirilmesine yönelik her yeni imkan için memnun olduklarını açıkladı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/07/24/ABD-Trump-Pa%C5%9Finyan/133544

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın