İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Geçtiğimiz yıllarda Ermenistan’a tahsis edilen ancak kullanılmamış 110 milyon Avro ‘buzdolabında’

Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan’ın demeci sonrasında genel olarak Ermenistan’a ne ölçüde finansal destek tahsis ettiğimizi anlamak için sayılarımızı gözden geçirdik. Ve verdiğimizi kendimizin zannettiğinden daha çok olduğunu görünce kendimiz de şaştık. Beyan bugün 20 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Gn. Direktör yard. Katarina Maternova’dan geldi.

Tert.am’in verdiği bilgiye göre, Maternova, farklı mekanizmalarla AB’nin Ermenistan’a 1 milyar Euro destek tahsis ettiğini kaydetti.

AB görevlisi, kendi işlerinin zorluğunun da burada olduğunu, zira sürekli açıklaa çalışmalarında bulunulması gerektiğini ifade etti. Şimdi Ermenistan’da bulunan Maternova, hükümetle kendilerinin nasıl çalıştığını, devrime kadar Ermenistan’a ne kadar mali yardım tahsis edildiği ve niçin destek tahsis edilmediğini görüşüp açıklayacak.

Gerekli olması durumunda Ermenistan’a mali desteği artıraaklarını ancak bunun ‘otomatik’ olmayacağını kaydeden Maternova ʺBu gerçekleştirilen reformlar için olmaktadırʺ dedi.

AB Ermenistan Delegasyonu Bşk., elçi Piotr Switalski ise, daha önceki yıllardan Ermenistan’a tahsis edilmiş ancak farklısebeplerle kullanılmamış 110 milyon Euro’nun ‘buzdolabı’nda beklediği hususunu da hatırlattı.


https://news.am/tur/news/462804.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın