İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ararat Mirzoyan: Ne ABD’nin telkinine, ne de Rusya’nın iznine ihtiyaç var

Eylül’de Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan’ın BM Gn. Kurulunda da hitap edeceği ABD’ye ziyareti öngörülüyor. Beyan Amerika’nın Sesine (VoA) röportaj veren Ermenistan Başbakan I. Yard. Ararat Mirzoyan’dan geldi.

Mirzoyan ʺBüyük bir ihtimalle o zaman Amerikalı partnörlerle ikili buluşmalar olacaktırʺ dedi.

‘Ermenistan, müttefiği Rusya tarafından insan hakları, özgürlükler, sivil toplumun yapılanması olmak üzere iç yönetimde Avrupa modelini seçim yönünde teşvik edilmiş olabilir mi?’ sorusuna Mirzoyan ʺSaydığınız herşey evrensel değerlerdir, Evet bu değerleri ilke edinmiş olan Batılı devletler daha çok, ancak Ermenistan’a bu değerlerin Washington veya Moskova’dan, veya Madagaskar’ın başkentinden ithal edilmesi gerektiğini kim söylüyor? Bunlar Ermeni halkına yakın değerlerdir. Bu günümüz itibarıyla insanlığın keşfettiği en iyi toplum düzenidir ve biz bu yoldan, demokrasi yolundan gidiyoruz. Biz burada ne herhangi bir partnörün telkinini aldık, Batılı partnörler demek istiyorum, ne de başka herhangi bir partnörün iznine ihtiyaç var, Kuzey partnörümüz demek istiyorumʺ dedi.

Ermenistan’ın partnörlerine saygılı olduğu, onların da kendi paylarına Ermenistan’ın egemenliğine, bağımsızlığına saygıyla yaklaştıklarını belirten Mirzoyan ʺNasıl yaşamak gerektiği Ermeni halkının istisnai hakkıdırʺ dedi.


https://news.am/tur/news/462642.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın