İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Başbakanı: Belarus’un Azerbaycan’a silah satması ilişkilerimizde büyük sorun yaratıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Radyo Avrupa’ya verdiği demeçte Ermenistan vatandaşlarının, Belarus tarafından Azerbaycan’a silah satılmasından memnun olmadığını belirtti.

Paşinyan “Belarus ile iyi ilişkilerimiz var, ancak ilişkilerimizin büyük potansiyeli de var ve bunu kullanmalıyız. Tabi Belarus’un Azerbaycan’a silah satması ile ilgili kaygılarımız var. Bu ilişkilerimizde büyük sorun yaratıyor. Ben konuyu Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile görüşmüşüm. Biliyorsunuz Ermenistan ve Belarus KGAÖ (Kolektif Güvenlik Anlaşıması Örgütü) üyeleridir, askeri siyasi ortaklardır. Bu şartlarda sorun daha büyüyor” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere aylar önce de Azerbaycan basınında yayılmış haberlerde Azerbaycan’ın Belarus’tan 170 milyon dolar toplam maliyeti olan silah aldığını belirtilmişti.

Anlaşmanın Belarus tarafından Azerbaycan’a “Polonez” füze sisteminin satışının da içerdiğini bildirilmişti. 11 Haziran tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ziyaret ettiği kışlada ise Belarus yapımı Polonez sistemleri gösterildi.

Bu hadiseden sonra Yerevan Azerbaycan’a silah satma konusunda Minsk’e tepki göstermiş.

Ermenistan Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Armen Grigoryan Belarus’un Yerevan Büyükekçisi İgor Nazaruk ile görüşmesinde Ermenistan’ın kaygılarını iletmişti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/07/19/Ermenistan-Belarus-Azerbaycan/133330

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın