İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB’den Ermenistan’a E-Yönetim Projesi için 5.6 milyon Euro mali destek

20 Temmuz saat 17:30’da TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezinde ʺAB’den Ermenistan’a: E-Yönetim’e Destekʺ Projesinin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

AB adına törende AB Ermenistan Delegasyonu Bşk. Piotr Switalski ve Avrupa Komşuluk ve Genişleme Müzakere İşleri Gn. Direktörlüğü Md. Yard. Katarina Maternova hazır bulundular. Ermenistan Hükümeti adına törende hazır bulunan Başbakan yard. Tigran Avinyan, projenin Ermenistan ekonomisi ve yurttaşlar için önemini vurguladı.

AB’nin 5.6 milyon Avro mali destek sağladığı proje Emenistan’da kamu hizmetleri verimliliği, nitelik, erişilebilirlik ve saydamlığını yükseltme amacı taşımakta. Proje çerçevesinde Ermenistan Hükümeti adına ʺDijital Ermenistan Fonuʺnun koordinasyonunda ʺTek Durak, Tek Pencereʺ sistemine yönelik çalışma gerçekleştirilmekte.

Proje ʺDevlet ortak veri tabanıʺ ve ʺTek Pencere sistemiʺ unsurlarını içermekte. ʺDevlet ortak veri tabanıʺ bilgi ve very akışlarının hızlı, güvenli ve verimli değişimine hizmet ederken, ʺTek Pencere ilkesiʺ gümrük kapılarında tüm bakanlıklar ve iktisadi üniteler arasındaki elektronik very paylaşımını amaçlamakta.


https://hyetert.org/wp-admin/post-new.php

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın