İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Maronitlerin dönüşü KKTC’yi yüceltir’

12 Temmuz 2018

Kıbrıs İş İnsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği Maronitlerin dönüşünün Kıbrıs’ın kuzeyini yücelteceğini belirtti. Ayrıca Maronitlerin 74 öncesi yaşadıkları mülklerine geri dönmeleri Kıbrıs’ın kuzeyine çok çeşitli yararlar getireceğini vurguladı.

Voice of the Island 2018

Açıklama şu şekilde;

“Uluslararası tanınmayan ülkemizde uluslararası hukukun geçerliliği ve etkinliğinin dünyaya ifadesi, tanınmamızı engelleyenlere karşı en güçlü hamledir. Halkımızın sahiplendiği İnsan haklarına saygı ve demokrasi değerleri aynı zamanda uluslararası tanınmada gücümüzdür.

Maronitlerin dönüşünü sorun haline getirmeden çözmek halen çözülememiş olan siyasi sorunumuzda bizi güçlü kılacak uluslararası atılımlardan biridir. Bu kazanımı elde etmek için dışarıya bağlı olmadan tek taraflı adım atılabilir.

Bu düşüncelerle Maronitlerin 74 öncesi yaşadıkları mülklerine geri dönmeleri bize çok çeşitli yararlar getirecektir.

Küçük bir azınlık olarak aramıza katılmaları, dini açıdan bağlı bulundukları ve halen olaya ilgi ile bakan Papa’lık nezdinde olumlu bir algılama yaratacaktır.

74 sonrasında Maronitlerin mülkleri eşdeğer kapsamına alınmamıştır ve devlet kontrolunda bekletilmektedir. Bu mülklere Kıbrıs Türk idaresinde geri dönüşleri ve yatırım yapmaları ekonomiye de katkı yapacaktır.

Bu hareketimiz, zaten son derece önemli olan TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU çalışmalarına da ciddi bir ivme katacaktır. TMK Kıbrıslı Türkler için şimdiye kadar uluslararası toplumdan alınmış en önemli artı değerlerden birisidir.

Tüm bu konular sıralandığında Maronitlerin geri dönüşü ve KKTC vatandaşı şeklinde veya geçici olarak beyaz kimlikle burada yaşamaya başlamaları hem bize ciddi olumlu katkı olacak hem de uluslararası topluma katılım girişimlerimize ivme kazandıracaktır.”


https://www.voiceoftheisland.com/maronitlerin-donusu-kktcyi-yuceltir/101340/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın