İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DOĞU PERİNÇEK: CHP FETÖ ve PKK ile el ele yürüyor

AVAZTÜRK Yazarı Orhan Sarıkaya, röportaj öncesi sosyal medya da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile röportaj yapacağını duyurdu andan itibaren 300’den fazla soru geldi. Bu sorulardan 70’i Perinçek’ten cevap buldu.

 

Türk siyasi tarihinde en spekülasyon yapılan tartışılan kişiliğidir Doğu Perinçek. Çünkü kimisi için PKK’lı kimisi için vatanperver, kimisi için solcu, kimisi için Türkçü, kimisi için devletin derin adamı…

1970-1980-2000 ve sonrasında halk tarafından bir çok değişik siyasi fraksiyonlarla anıldı. Kimisine güldü geçti, kimisine de sert cevaplar verdi.

AVAZTÜRK Yazarı Orhan Sarıkaya, röportaj öncesi sosyal medya da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile röportaj yapacağını duyurdu andan itibaren 300’den fazla soru geldi. Bu soruların bir kısmı benzer olsa da çok ilginç sorular da vardı. Bu sorulardan 70’i Perinçek’ten cevap buldu.

İşte Orhan Sarıkaya’nın Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile yaptığı o röportajdan geriye kalanlar ve ilginizi çekecek anekdotlar…

ORHAN SARIKAYA: Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 110 bin 030 imza topladınız, cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre 98 bin 025 oy aldınız. Aradaki eksi fark neden kaynaklanıyor?

DOĞU PERİNÇEK: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin korkuları yüzünden oy kaybına uğradık. CHP’nin adayı İnce ile PKK Meclise giriyor korkusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Diktatörlük geliyor korkusu nedeniyle oy kaybına uğradık.

ORHAN SARIKAYA: Sürekli tartışılan bir konu var o da Terörist başı Abdullah Öcalan ile dağda bu kadar samimi bir şekilde fotoğraf vermenizin nedeni ne ve ne amaçla oradaydınız?

DOĞU PERİNÇEK: Gazeteci oraya gittim ve röportaj yaptım. Abdullah Öcalan’a ve PKK’ya o dönemde de karşıydım hala karşıyım. Hatta oraya gittiğimde de Abdullah Öcalan’a PKK’yı lav etmesini ve silahları gömmesini söyledim. Vatan Partisi ve Doğu Perinçek Kürdistan için engeldir. Bu görüşme öncesi ve sonrası olmak kaydıyla tam 5 tane il başkanımızı PKK öldürdü. Gaziantep, Kahramanmaraş, Tunceli İl Başkanlarımız ile Pazarcık ve Hozat ilçe başkanlarımızı Terör örgütü PKK öldürdü. Nasıl Doğu Perinçek PKK’lı olabilir?

ORHAN SARIKAYA: Bu ziyaret için pişmanlığınız var mı?

DOĞU PERİNÇEK: Hayır Yok.

ORHAN SARIKAYA: Orada tek tek sırayla ellerini sıktığınızı genç çocuk yaşta diyebileceğimiz teröristlerin tamamı TSK operasyonlarında öldürüldü. Bu nasıl bir duygu?

DOĞU PERİNÇEK: O PKK’lı teröristlerin öldürülmesi iyi oldu.

ORHAN SARIKAYA: En çok tepki çeken görüntülerden bir tanesi de Terörist başı Abdullah Öcalan ile bir çiçek alıp-verme olanı…

DOĞU PERİNÇEK: Fotoğrafa dikkatli baktığınız da Terörist başı Abdullah Öcalan’ın çiçeği verdiğini görüyorsunuz. Ben çiçek falan vermedim. Kaldı ki oraya gittiğimizde her ne kadar da gazeteci kimliğimiz olsa da bir nevi tutsaksınız. O sıraya geçilip selamlaşma tokalaşma resimleri falan hepsi bunların ürünü.

ORHAN SARIKAYA: Mason musunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Şimdiye kadar bir tek bunu sormamışlardı. Hayır Mason değilim.

ORHAN SARIKAYA: Vatan Partisi ve Doğu Perinçek olarak hedefiniz nedir?

DOĞU PERİNÇEK: Kemalist devrimi tamamlamak.

ORHAN SARIKAYA: FETÖ’den dolayı ordudan atılan askerlerin yerine TSK’ya Ulusalcı yada halk arasında söylenen tabirle Perinçekçiler geldi diye bir söylem var. Bu konuda ki düşünceniz?

DOĞU PERİNÇEK: TSK’dan tam 30.000 FETÖ’cü ihraç edildi. Haliyle bu ihraçlardan dolayı TSK kime kaldı? Tabii ki Mustafa Kemalin askeri kaldı. Haliyle bu 30.000 FETÖ’cünün temizlenmesi ve TSK’nın Mustafa Kemal’in askerlerine kalmasını ABD, TSK Doğu Perinçek’e kaldı olarak görüyor.

ORHAN SARIKAYA: Müslümanlık, İbadet gibi bir çok soru geliyor. Hatta Müslüman mı? Namaz kılıyor mu? Hacca gitmek ister mi? diye de bir çok soru var.

DOĞU PERİNÇEK: Evet, Müslümanım. Her iki dedemde hacıydı. Vakit namazı hayatımda kılmadım. Cuma namazlarına gitmem. Daha önceleri Bayram ve Cenaze namazlarına giderdim. Ama son dönemde bir tek cenaze namazlarına katılıyorum. Hatta onunla ilgili resimlerimde var.

ORHAN SARIKAYA: Hac peki?

DOĞU PERİNÇEK: Gitmedim ama götürmek isteyen olursa niye gitmeyeyim. Tabii ki giderim.

ORHAN SARIKAYA: Rusya ile yaşanan uçak krizinin aşılmasında etkinizin olduğunu söyleniyor. Bu konu hakkında oynadığınız bir rol var mı?

DOĞU PERİNÇEK: Doğrudur. 4 General ve 2 sivil Rusya’ya giderek uçak krizinin çözümü konusunda başarılı adımlar attı. Rusya’yı uçak krizinin aşılmasına Vatan Partisi ikna etti.

ORHAN SARIKAYA: Rus uçağının düşürülmesinde Ahmet Davutoğlu pozisyonunun olduğunu düşünüyor musunuz? Ya da Ahmet Davutoğlu’nun altında ki birilerinin olduğunu düşünüyor musunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Elimde bir kanıt olmadan ben böyle bir şey söylemem. Ama o uçağı düşürenlerin FETÖ sızması olduğunu biliyoruz. ABD’nin Türkiye ile Rusya’nın arasını bozmak için yaptığı bir uygulamadır…

ORHAN SARIKAYA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı neden desteklemiyor? En çok gelen sorulardan bir tanesi…

DOĞU PERİNÇEK: Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkmazda ve sorunlu neden destekleyeyim?

https://youtu.be/VPSdVnXh8XM

ORHAN SARIKAYA: Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı hiç mi iyi şeyler yok?

DOĞU PERİNÇEK: 24 Temmuz 2015’de Türkiye PKK’nın üzerine yürüdü. Hendeklere gömdü PKK’yı bunlar iyi bir şey. FETÖ darbesinin ezilmesi, PKK ile mücadele, PKK’nın üzerine yürümesi iyi bir şey. FETÖ’cülerin hapse atılması iyi bir şey. Aynı keza Afrin ve Zeytin dalı harekatları iyi bir şey.

ORHAN SARIKAYA: Yaptığı yatırımlar olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı iyi şeyler var mı?

DOĞU PERİNÇEK: Ekonomide yaptığı hiç iyi bir şey yok. Ben şuna bakmam şuraya köprü vs. yapılmış, Yapacak tabii. Türkiye köprüsüz yolsuz kalamaz. Ama ekonomi politikaları 1980 yılında Turgut Özal’la başlayan ve Türkiye’de üretimi yatırımı sanayiciyi küçük sanayiciyi mahveden borçlanma politikaları ile Türkiye bugün iflas noktasında. Türkiye iflas etti.

ORHAN SARIKAYA: Yapılan o kadar yol, köprü, hastane, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Havalimanı vs. gibi şeyler var. Bu yapılanlar hakkında ne düşüyorsunuz ve bu yapılan ve hizmete giren ayrıca girecek olan yapıları kimi liderler yıkacağız, yaptırmayacağız söylemleri ürettiler. Sizin bu konuda ki düşünceleriniz?

DOĞU PERİNÇEK: Elbette ki yapılacak. Ama yapılan milletin hizmetine sunulmuş şey yıkılmaz. yıkma yanlış. Bunu söyleyenleri deli olması lazım…

ORHAN SARIKAYA: Yeni sistemde Siyasi hayatınızı devam ettirmesi için bir sebep kaldığına inanıyor mu? Siyasi hayatını sonlandırmayı düşünüyor musunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Vatan Partisi yoluna devam edecek…

ORHAN SARIKAYA: 76 yaşındasınız?

DOĞU PERİNÇEK: Vatan Partisini sadece Doğu Perinçek ile sınırlandırmayın. Bugün Doğu Perinçek ölür yarın başka bir Doğu Perinçek gelir ve Vatan Partisi yoluna aynı şekilde devam eder. Vatan Partisi Türkiye’nin geleceğinde ki Hükümet partisidir. Her kesimde Vatan Partisine ilgi var. Muhtarlar, Cami dernekleri başkanları, Milliyetçiler, Sendikacılar vs. Türkiye’nin her kesiminden Vatan Partisine teveccüh var. Bu aldığımız oylar öncü oylar…

ORHAN SARIKAYA: Muharrem İnce ile Yazar Yılmaz Özdil arasında tam bir ağız dalaşı yaşanıyor ve bu sosyal medyaya kadar yansıdı. “Şerefsiz” kelimeleri havalarda uçuşuyor, Doğu Perinçek bu konuda ne düşünüyor?

DOĞU PERİNÇEK: Beni ilgilendirmiyor, O konunun dışındayım ben.

ORHAN SARIKAYA: 1990’lara kadar Kürtçülere önderlik yapıp bugün Türkçülüğün önderliğine soyunmak nasıl bir duygu diye enteresan bir soru var.

DOĞU PERİNÇEK: Biz her zaman Türkiye Milliyetçisiyiz. Kürt’te biziz, Türk’te biziz hepimiz Türkiye Milliyetçisiyiz. Türk Milletiyiz. Ama dar bir Türk Milliyetçisi yani Kürde düşman bir Türk Milliyetçisi hiç bir zaman olmadık.

ORHAN SARIKAYA: Neden kazanamayacağını bile bile Cumhurbaşkanı Adayı oldunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Kazanacağız. Yeni yapılan Anayasa değişikliğine göre Türkiye Cumhurbaşkanlığı konumundan yönetiliyor, Biz hükümeti kazanmaya çalışıyoruz. Amacımız Milletvekili olarak TBMM’de ses çıkartmak değil. Hükümete gelmek. Bizim hedefimiz Türkiye’yi yönetmek ve biz yöneteceğiz.

ORHAN SARIKAYA: Kendinizi Kemalist olarak adlandırıyorsunuz ama neden Kemalistler oy tercihlerini Vatan Partisi yönünde kullanmıyor ?

DOĞU PERİNÇEK: Biz Kemalist oylara talip değiliz. Biz Türk Milletinin oylarının tamamına talibiz.

ORHAN SARIKAYA: Alexander Dugin ile Ergenekon bağı var mı?

DOĞU PERİNÇEK: Hayır yok. Rus devletinin kurmaylarından birisidir Dugin. Ergenekon ile hiç bir ilgisi yok. Nasıl olacak?

ORHAN SARIKAYA: “Çinliler ile bir akrabalık bağı var mı?” diye komik bir soru var!

Gülüşmeler ve;

DOĞU PERİNÇEK: Babamın adı Sadık. Sadığın babasının Mehmet Cemal… Geldikleri yer Kırım’ın kuzeyi. Azak denizine dökülen Kuban nehrinin oradan, Önce Erzurum’a oradan da Erzincan Kemaliye çit köyüne geliyorlar ve çit köyünü kuruyorlar. Annemin babasının İbrahim Olcaytu adı… Onlarda Bayat aşiretinden, Türkmen. Yedi göbek soyumuz belli diyor.

1700’lü yıllara kadar ki gerek anne gerekse baba tarafının dedelerini tek tek sırasıyla sayıyor…

https://youtu.be/mVfH6griCVU

 

ORHAN SARIKAYA: Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

DOĞU PERİNÇEK: Bilimsel Sosyalistim. Sol görüşlüyüm. Vatanseverim. Halkın anladığı sol ile gerçek sol farklı. Fransız devriminde Cumhuriyetçiler soldu, Kralcılar sağdı. Türkiye’de de her dönemde yenilikten devrimden yana olanlar solcu. Durumu muhafaza etmekten yana olanlar sağcı. Biz Türkiye’nin sorunlarının devrimle çözüleceğini biliyoruz. Tüm Milliyetçiler soldur. Solcu olmayan Milliyetçi yoktur. Çünkü Milliyetçilik padişahlığa karşı Osmanlıcılığa karşı devrimci bir ideolojidir.

ORHAN SARIKAYA: En çok sorulan sorulardan bir tanesi MİT Ajanı olup olmadığınız yönünde?

DOĞU PERİNÇEK: MİT Ajanı olsaydım yıllarca neden yıllarca hapishanelerde yattım? MİT’in 3 kere operasyonunu sekteye uğrattım. Bunu ben de söylemiyorum, Onlar söylüyor… (Biraz kızgınlıkta oluştu!)

ORHAN SARIKAYA: CHP hakkında ne düşüyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: PKK, FETÖ ve CHP el ele yürüyor. CHP birlikte olmamız mümkün değil.

ORHAN SARIKAYA: CHP’nin başına Muharrem İnce yada başka birisi gelirse?

DOĞU PERİNÇEK: CHP’de değişen bir şey olmaz. Onlarla bir arada olamayız. Çünkü FETÖ ve PKK ile birlikteler…

ORHAN SARIKAYA: FETÖ hakkındaki düşünceniz?

DOĞU PERİNÇEK: FETÖ Terör örgütü bitti. FETÖ ile bağlantılı 40.000 kişi hapiste.biz FETÖ ile 40 yıldır mücadele ediyoruz.

ORHAN SARIKAYA: FETÖ ile mücadeleyi nasıl görüyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: FETÖ ile mücadele de iyi noktadalar. FETÖ’nün beli kırıldı.

ORHAN SARIKAYA: FETÖ ile mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekliyor musunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Ben onu değil, o beni destekliyor. Erdoğan daha önce FETÖ ile birlikteydi, Şimdi Erdoğan bizim tarafımıza geçti. Bizim söylediklerimizi yapıyorlar.

ORHAN SARIKAYA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir Lider olarak görüyor musunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Sayın Tayyip Erdoğan birikim, tecrübe, devlet terbiyesi açısından imparatorluk ve Cumhuriyetle birlikte bilgi ve birikimini temsil edecek bir Lider değil. Hunlar, Göktürkler, Karahanlılar, Selçuklular, Osmanlılar dünyada imparatorluklar kurmuş, devletler kurmuş ordu geleneği en güçlü olan bir millettir Türk Milleti. Tayyip Erdoğan hem bilgi birikimine hem de 20. yüzyılın en önemli devrimi olan Atatürk devrimini, birikimini hazmetmiş kucaklamış temsil eden bir lider değil.

ORHAN SARIKAYA: Yıllardır devlet desteği dahi almadan nasıl ayakta duruyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Vatan Partisi güçlü bir parti.Çok Bağış yapılıyor. HDP’ye bile bugün 100.000 tl devlet para veriyor. Eğer 30.000 tl devlet desteği verilmiş olsa bize Türkiye genelinde %10 barajını çok rahat aşarız.

ORHAN SARIKAYA: Teşkilatlarınızı nasıl kuruyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Teşkilatlarımızı Kurarken can suyu verme şeklinde katkımız olmuştur. Örgütlerimizi kurarken merkezden bir yardım yapılmaz. Aynı zamanda onların finans sorunlarını da çözerek teşkilatlarımızı kurarız. Mesela Şırnak’ın İdil ilçesinde bir örgüt kuracağız, Onu kurmadan önce tüm tüm finans sorunları çözüp ondan sonra o örgütü kurarız. Biz size para vereceğiz siz örgütü kuracaksınız diye bir anlayışımız yok çünkü öyle bir kaynağımız yok.

ORHAN SARIKAYA: On yıllardır bazı yoldaşlar AK Parti’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağza alınmayacak derece de küfürler ediliyor bu konuda ne düşüyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: O onların hatası. Bugün AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı çok büyük yanlış. Bugün Türkiye çok büyük tehditlerle karşı karşıya. ABD, İsrail tehditleri varken Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı yapılarak bir yere varılamaz. Bu tehditler karşısında onları da kucaklayarak cepheye kazanarak Türkiye’nin sorunlarını çözersiniz.

ORHAN SARIKAYA: İran ve Rusya ile Türkiye’nin ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Dostluklarını olumlu buluyorum.

ORHAN SARIKAYA: Doğu ve Güneydoğu’da ki oy oranlarınızı artırdınız mı?

DOĞU PERİNÇEK: Doğu ve Güneydoğu’da 4 ile 14 kat arasından oy oranlarımız arttı. Doğu ve Güneydoğu’da oylarımızın düştüğü tek bir il yok. Bunun sebebi ise HDP kapatılsın ve PKK ile mücadele etmemizden kaynaklı. Ve orada böyle oy alınır.

ORHAN SARIKAYA: Bölgede bir de Hüda-Par var biliyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Onlarla bir ilişkimiz yok. Onlarda da bir Kürtçülük var. Onlar hem Kürtçüler hem de tarikatçılar. Ama onların PKK’ya karşı olmaları iyi bir şey.

ORHAN SARIKAYA: İdam yasası hakkında ne düşünüyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: ACİZLİK! Kemalist devrimler çizgisinde devam etseydi Türkiye çocuk cinayetler asgari düzeyde olurdu. Benim çocukluğumda İpsala cinayeti vardı, Üsküdar cinayeti vardı… Şimdi günde bir çok cinayet işleniyor. Modern toplumda Fiziki cezalar kalkmıştır. Hadım cezası dahil insan bütünlüğünü bozan hiçbir cezayı kabul etmiyoruz. Bu tür cezalar toplumun aciz olduğunu insanları eğitemediğini itiraf etmesi anlamına gelir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Cinsel sapkınlığı din çözmedi. Çağdaş toplumda Kemalist devrimler ve Vicdan korkusu bu sorunu çözer.

ORHAN SARIKAYA: İslam’ı daha iyi öğretebilseydik bu tür sapkınlıklar sizce biter miydi?

DOĞU PERİNÇEK: İslam toplumunda niye bunlar bitmemiş? Hep var. Bu tür sapkınlıklar o kadar yaygın ki. Bunun İslam ile Hristiyanlık ile bir ilgisi yok. Papazlar arasında da var, Rahibeler arasında da var. Din bu konuları çözememiştir. Her türlü sapkınlık bu tür toplumlarda var. Roma İmparatorluğu ve Atina’da bunlar gerçek ve var. Bunlar tarihi gerçekler. Osmanlı’da da vardı maalesef.

ORHAN SARIKAYA: Ermeni soykırımı oylamasında Avrupa’da hep takipçi oldunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet ve Muhalefet partileri bu konuda sizi destekledi mi?

DOĞU PERİNÇEK: Takipçi falan olmadım ben yaptım. Ermeni soykırımı konusunda AİHM’de kararlar çıkarttık. Lozanlarda, Berlinlerde, Parislerde 3 tane karar çıkarttık. İsviçre’de kendimizi gözaltına aldırtarak bilek güreşi yaptık ve başardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hatta bizi arkadan çelmeledi, Büyükelçilere Perinçek’in arkasından gitmeyin diye telefon etti. Hükümetten tekbir destek görmedik. Aksine Baskı yaptılar. Aynı keza CHP’den de bir destek görmedik. MHP’yi de hiç bir zaman yanımızda görmedik. MHP’nin milliyetçiliği bir tek adında duruyor. Niye onlar yapmadı? Ermeni Meselesini çözmek aslında Kürt meselesini çözmek demektir. Neden Ermeni meselesi gündeme getiriliyor? Çünkü TSK, PKK’nın üzerine yürümesin diye. Bunlar soykırım yaparlar. Şimdi Kürt soykırımı yapıyorlar algısı yapıyorlar. Kürt meselesi nedeniyle bugün Ermeni meselesi batı tarafından gündeme getiriliyor. TSK, PKK üzerine gitmesin diye yapıyorlar. Ermeni soykırımını kabul edeceksiniz diyerek aslında TSK’yı PKK’ya karşı kullanılmayacak, hareket etmeyecek amacıyladır. Onu ben bozarak dünya çapında batının Türkiye’ye yönelik dayatma ve baskılarını yerle bir ettim. Bir tek CHP Milletvekili Bilgehan Toker bize destek verdi Avrupa Parlamentosunda konuşma yaptı.

ORHAN SARIKAYA: İsrail’in Filistin’i işgali ve yaptığı zulümler hakkında ki düşünceleriniz neler?

DOĞU PERİNÇEK: Biz Filistin mücadelesinde 8 arkadaşımızı şehit verdik. Mehmet Eymür’ler 8 arkadaşımızı ihbar etti ve İsrail donanması çıkartma yaparak 8 arkadaşımızı katletti. Biz bu davaya kan vermiş bir partiyiz. Filistin’in Bağımsız devlet olmasını destekliyoruz. Ama bugün bizim İsrail ile karşı karşıya olduğumuz yer doğu Akdeniz. Bu konudaki tüm gerçekleri bir tek Vatan Partisi anlatıyor.

Şuan İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Türkiye’yi hedef alan bir tatbikat yapıyor. Tatbikatın adı da Noble Dina. Tatbikata ‘Noble Dina’ adı vermeleri şu anlama geliyor, Türkiye Kıbrıs’a tecavüz etti, Bizde Kıbrıs’ın ağabeyleri olarak Türkiye’nin erkekliğini keserek, Türk ordusunu yok ederek Türkiye’yi işgal ederek intikamı alacağım demektir. İsrail ‘Noble Dina’ adı verilen ve Tevrat’ta intikam manasında olan bu kodla tatbikatı Türkiye üzerinde uyguluyor. Çok dikkatli olmak lazım. Ama maalesef Türkiye’de kimse bu tatbikatı ağzına bile almıyor.

*Tevrata göre Noble Dina:” Tevrat’ın Yaratılış bölümünde Dina, Hz. Yakup’un ilk karısı Lea’dan olan kızıdır. Kenanlı (Filistinli) prens Şekem, Dina’yı kaçırıp ırzına geçmiştir. Bunun üzerine Dina’nın ağabeyleri Şimon ve Levi, kardeşlerinin intikamını almak için Şekem’e gider. Şekem, Dina’yla evlenmek istediğini, bunun karşılığında ülkesinde mülk edinmeleri, toprak almalarını ve ticaret yapmalarını teklif eder. Dina’nın kardeşleri tüm bunları kabul etmekle beraber, “Sen de bizim gibi sünnet olursan, bizim gibi inanırsan bu olabilir” derler. Şekem, ağabeylerin önerisini kabul eder ve halkına, İsrailoğullarıyla dost olacaklarını anlatır ve halk; onların dinine uyar. Ancak Yakup’un oğulları çok geçmeden şehri yağmalar ve Şekem’i öldürürler.”

ORHAN SARIKAYA: Hulusi Akar Paşa hakkında ne düşünüyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: TSK’nın Genel Kurmay Başkanı.(Röportaj yapıldığı zaman MS Bakanı olmamıştı.) Savaşan bir komutan. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü helikopter ile ziyarete etmesi sonrası Askeri Şuraya görevden alınması (Emekli edilmesi) için önerirdim. O ziyaret sonrası başka bir komutanımızın Genel Kurmay Başkanlığı yapmasını daha doğru buluyorum.

ORHAN SARIKAYA: Hükumet bir görev verirse kabul eder misiniz?

DOĞU PERİNÇEK: Başarısız olacak bir hükümette görev kabul ederek Vatan Partisini alternatif olmaktan çıkartmak düşünülebilir mi? Türkiye’de ki sorunları çözecek Vatan Partisi’ni muhafaza etmemiz lazım.

ORHAN SARIKAYA: “Kürt sorunu silahla çözülür, HDP’nin kapatılmasını isteyeceğiz” demiştiniz.

DOĞU PERİNÇEK: Evet Kürt sorunu silahla çözülür ve HDP’nin kapatılması gerekir. HDP, PKK’nın bir aletidir. PKK ile mücadele eden Mehmetçiğe ihanet olur HDP’yi meclise sokmak.

ORHAN SARIKAYA: Türklük kavramını siz nasıl yorumluyorsunuz? Mustafa Kemal Türk mü?

DOĞU PERİNÇEK: Türk bir ırk değil. Mustafa Kemal’den daha Türk bir kimse yoktur.O Türk değilse hiç kimse Türk değildir. Türklüğü biz bir ırk olarak tanımlamıyoruz, Hunlardan beri diğer kavimleri kaynaştıran birleştiren ve eriten bir Türk kavramı var. Türk kucaklayan anlamındadır…

ORHAN SARIKAYA: Neden Emekli askerler genelde partinizde siyaset yapıyor?

https://youtu.be/s40_lX3hnzs

 

DOĞU PERİNÇEK: Çünkü vatanseverliğin karargahının Vatan Partisi olduğunu görüyorlar.

ORHAN SARIKAYA: “Ulusalcı-Anti Amerikancı bir siyaset izlediğinizi söylüyorsunuz, FETÖ mücadelesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında gözüküyorsunuz, FETÖ’nün talimatı ile Millet İttifakı kuruldu bu durumda neden aday oldunuz” diye bir soru var?

DOĞU PERİNÇEK: Reis’in yanında değiliz, Reis bizim yanımıza geldi. FETÖ ile mücadelemiz hiç kimse ile mücadele etmezken bizim FETÖ ile mücadelemiz 1970’lerde başladı. Tek başımıza bugünlere kadar getirdik. Millet ittifakını hiç bir şekilde desteklemedik onun içinde yer almadık çünkü onun içerisinde FETÖ ve PKK’da vardı.

ORHAN SARIKAYA: Başbağlar Katliamı hakkında ne söylemek istersiniz?

DOĞU PERİNÇEK: 2 Temmuz’da Madımak olayları, 5 Temmuz 1993’de Başbağlar katliamını PKK yaptı ama arkasında ABD emperyalizmi ve ABD Gladyosu var. Alevi – Sünni çatışması yaratmak için düzenlenen eylemdir.

ORHAN SARIKAYA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp tebrik ettiniz mi?

DOĞU PERİNÇEK: Basın aracılığı ile tebrik ettim. Yine sizin vasıtanızla tebrik ediyorum. Hükümet kurulduğunda da telefon ile arayıp tebrik edeceğim. (Röportaj hükümet kuruluşundan önce yapıldığı için tebrik edip etmediği bilinmiyor)

ORHAN SARIKAYA: Osman Pamukoğlu ile olan ittifakının sebepleri nelerdir?

DOĞU PERİNÇEK: Vatanseverlik, Türkiye’nin geleceği konusunda ki beraberliğimiz, üretim ekonomisini kurmak, Başı dik bağımsız bir Türkiye yaratmak. Gerçek bir Mustafa Kemal’in askeridir. Herhangi bir pazarlık yapmadan bize desteğini verdi hali hazırda görüşüyoruz…

ORHAN SARIKAYA: Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığınız var mı?

DOĞU PERİNÇEK: Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı gibi bir kavramım yok. Milliyetçi, Halkçı, Devrimci bir insanım. Benim Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı gibi bir kimliğim yok. Kendimizi hiç bir şekilde şunun bunun karşıtı olarak tanımlamıyoruz.

ORHAN SARIKAYA: Abdullah Çatlı, Muhsin Yazıcıoğlu, Yeşil diye bir soru sorsam?

DOĞU PERİNÇEK: Abdullah Çatlı’nın ölmeden önce benimle görüşmek istediğini ve “Beni kurtarsa kurtarsa, Doğu Perinçek kurtarır” dediğini eşine ve çevresine söylediğini duydum ama görüşemedik. Ve öldürüldü. Görüşebilseydik öldürülmezdi, O çıkmazdan kurtulurdu. Doğu Perinçek sağlam bir yerde duruyor ve arkasında güçlü bir örgüt var. MİT’in kontrolündeydi ama hayatını kurtaramadı.

Muhsin Yazıcıoğlu’na Allah rahmet eylesin. Onunla ilgili bir şey konuşmak istemiyorum o da vatansever iyi niyetli insandı.

Yeşil ise Mehmet Eymür’ün kirli işlerini yaptırdığı bir katildir. Ergenekon dosyalarında da vardır bu bilgi.

ORHAN SARIKAYA: Yönünüz Doğu mu Batı mı?

DOĞU PERİNÇEK: Yönümüzde adımız da Doğu. Üretim doğuda, yükselen uygarlık Doğuda, Kültür Doğu’da, Sanat İcatlar Doğu’da. Batı’da bir şey yok.

ORHAN SARIKAYA: CIA, Abdullah Öcalan’ı nasıl kendi tarafına çekti?

DOĞU PERİNÇEK: Apo’yu Türkiye’ye teslim ederek, daha doğrusu Şam’dan çıkmasını sağlayarak kontrol altına aldı. Şam’da kalsaydı Abdullah Öcalan Suriye devletinin kontrolü altında kalacaktı.

2 tane PKK vardı. 1991’de ABD’nin Irak’ı işgal etmesiyle PKK ikiye bölündü. Bunlardan birisi Kuzey Irak’ta ki PKK ki bu PKK, ABD’nin kontrolünde, bir diğeri de Suriye’de ki Suriye devletinin kontrolünde Abdullah Öcalan’ın PKK’sı.

Suriye’de ki PKK, Abdullah Öcalan’ın ABD tarafından teslim edilmesiyle lav edilmiştir. Abdullah Öcalan daha havada gezerken Rusya’da Roma’da falan gezerken aslında CIA’nın eline geçti. Haliyle Abdullah Öcalan lav edilerek hem Suriye’deki PKK, Hem de K. Irakta ki PKK, ABD’nin kontrolüne geçmiş oldu. Ve o iş devam ediyor…

ORHAN SARIKAYA: Suriye’ye ziyaretiniz ve Abdullah Öcalan’ın uzun yıllar Suriye tarafından korunması peki?

DOĞU PERİNÇEK: Irak savaşı sırasında Turgut Özal Suriye’de ki İhvanı Müslümin’i kışkırttı ve destekledi ABD ona o görevi verdiği için. Suriye’de bunun üzerine aynı şekilde karşı hamle yaparak Abdullah Öcalan’ı destekledi. Ama şimdi konuştuğumuzda ise Suriye yanlış yaptık diyor. Suriye ile işbirliği ve İttifak şart. Suriye ittifak yapmadan hiç bir sorunu çözemezsiniz. İşte biz bu yüzden gittik Şam’a ve Bekaa’ya. Abdullah Öcalan belasını başımıza bela eden aslında Turgut Özal’ın o dönemde Suriye’de gerici isyanı ve İhvanı Müslümi destekleme siyaseti ve eylemleridir. Burada ilk hatayı yapan ABD güdümünde ki Türkiye Hükümetidir.

ORHAN SARIKAYA: Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında ki düşünceleriniz?

DOĞU PERİNÇEK: Cumhurbaşkanlığı sistemi, Türkiye’nin 1876 yılında 1.Meşrutiyetinden beri olan Anayasal geleneğine ters. Parlamenter sistem gelişti Türkiye’de Millet Meclisli merkezli. Hükümeti Meclis kuruyor, Hükümeti Meclis denetliyor, Sistem buydu. Onun yerine Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Mafya yönetimi tasarladılar. TBMM’yi büyük ölçüde etkisiz hale getirdiler. Hükümeti Meclis kurmuyor, denetlemiyor, Hatta TBMM’nin kanun çıkartma yetkisini bile budadılar. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Hükümet Sistemi ,Ekonomik Mafyalaşmadan sonra Siyasetinde mafyalaşmasıdır. Ekonomi mafyalaştı sıcak para komisyoncularının, rantçıların, faizcilerin, dolar ve borsa vurguncularının eline geçti ekonomi. Üreticiler, Ticaret ve Sanayi erbabı kenarlara itildi.

Türkiye’de böyle azınlık mafyası oluştu. Ve bu partilere de hakim oldu. Partiler, Lider Mafyaları tarafından yönetiliyor. Lider mafyaları Milletvekili listeleri yapıyor ve halka da bu Lider mafyalarının listesini onaylamak düşüyor.

ORHAN SARIKAYA: Türkiye Cumhuriyetinde gerçek solculardan kalan kişidir, bizim solcu geçinen ama aslında ayırımcı elitist bürokrat tarihli CHP’lilere solun ne olduğunu ne anlama geldiğini öğretip solu onların tekelinden almak için planlarınız var mı?

DOĞU PERİNÇEK: Var ve o planları uyguluyoruz.

ORHAN SARIKAYA: Baş örtüsü ve inanç özgürlükleri konusu?

DOĞU PERİNÇEK: Bu tartışmalar artık arkada kaldı. Önümüze bakmamız lazım.

ORHAN SARIKAYA: Suriye Devlet Başkanı Esat ile görüşmeniz?

DOĞU PERİNÇEK: Türkiye için görüştüm. Suriye’siz Türkiye ne güvenlik sorunları çözebilir nede ekonomik sorunlarını çözebilir. Suriye bir anahtardır. Suriye her alanda ittifak olmalıyız.

ORHAN SARIKAYA: Aleksandr Dugin ve Rusya’nın bugün emeli olan İstanbul hakkında ne düşüyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Aleksandr Dugin Türkiye dostudur ayrıca Karabağ Azerbaycan toprağıdır diyen kişidir. Günümüz Rusya’sı Çarlık dönemi Rusya değil artık. Rusya’nın İstanbul üzerinde emelleri var demek artık çok uzak. geçmişte kaldı bunlar. Olmayacak şeyler bunlar…

ORHAN SARIKAYA: Bir dönem 2000’e doğru dergisinde afişe ettiğiniz Rütbeli Askerler infaz edilmişti…

DOĞU PERİNÇEK: Bizim 200’e doğru dergisinde o zaman CIA ve MOSSAD’ın kontrolünde olan Türkiye’de 1 Mayıs 1977 Katliamını, Kahramanmaraş katliamını, Çorum Katliamını ve CIA tertiplerini yürüten insanları o zaman açıkladık. Ama biz afişe ettik ve onlar vuruldu diye bir şey yok. Onları açıklamak bizim görevimizdi. Asker yada Sivil olsun CIA’nın Türkiye’ye karşı tertiplerine karşı canla başla savaştık. CIA tertiplerini yürüten insanları açıkladık doğrudur.O yüzden hedef olduk, o yüzden hapislere atıldık.

ORHAN SARIKAYA: CHP’nin seçim başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

DOĞU PERİNÇEK: CHP’nin seçim başarısı PKK’yı sırtına alıp meclise sokmak. 4 seçimdir bunu yapıyor. İşte CHP’nin başarısı….

ORHAN SARIKAYA: Madımak olaylarında Aziz Nesin’in gazetenizde Selman Rüşti’nin Şeytan Ayetlerini neden yayınladınız?

DOĞU PERİNÇEK: Selman Rüştd’nin Şeytan Ayetlerini yayınlayınca vatanseverlikten çıkıyor muyuz? Bütün İslam Dünyasında bunlar rahat konuşulan ve tartışılan ve hoşgörü olan konular. Firdevsi 11. yüzyıl sonlarında yaşamış Şahnameyi yazmış, bütün İran destanlarını toplamış dünya tarihinin belki de en büyük şairlerinden ve düşünürlerinden biridir. Şahname de der ki, Hiç kimse diri diri göğe uçamaz diyor. Ne yapacaksınız adamı? İslam’da mutezile diye bir ekol var. Ebubekir Raziler, Harazmiler, Logaritmayı bulan İbn-i Sina, Tufeyliler, İbn-i Haldunlar, Materyalist filozoflar var. İslam bunlara hoşgörü göstermiş, bu kişiler sarayların etrafında olmuş, Padişahlar bunları taltif etmiş.15. yüzyılın başında yaşayan İbn-i Haldun mesela bütün peygamberlerin kökü büyücülüktür diyor. Bu büyük bir İslam alimi. Bunların hepsi Kuranı Kerimi tartışmışlar ve İslam içerisinde hoşgörü içerisinde konuşulmuş .Abbasi ve Emevi dönemlerinde bu konular rahatlıkla konuşulmuş. Hoşgörüsüz dönemler olmuş. İslam Dünyasından bundan çok daha ağır şeyler yayınlanıyor.

ORHAN SARIKAYA: Aday olmasaydınız Cumhurbaşkanlığında kime oy verirdiniz?

DOĞU PERİNÇEK: 5 adaydan hiçbirine vermezdim.

ORHAN SARIKAYA: Atatürk komünizmi neden istemiyordu?

DOĞU PERİNÇEK: Atatürk, Rusya tarafından yönetilen bir Kominizim’i istemedi. Atatürk’ün istediği ve savunduğu kominizim Sınıfsız, ırk ayrımının olmadığı, Eşitliğin olduğu ve Renksizdi. Rusya’dan yönetilen değil, Türkiye Türkiye’den yönetilir düşüncesi hakimdi. Ama İstiklal savaşı sırasında son çare olarak Bolşevikliği tartışmışlardır. Kominizim artık Türkiye’nin gündemi değil. Türkiye’ye çok uzak.

ORHAN SARIKAYA: Adil Öksüz’ün Samsun’dan bir iş adamının ve bir belediye başkan yardımcısının yardımıyla kaçırılmasını yazmıştınız… Ayrıca Adil Öksüz’ün kaçırılmasında AK Parti içerisinde ki bir takım kliklerin devreye girdiğini düşünüyor musunuz?

DOĞU PERİNÇEK: Aydınlık gazetesi öyle bir haber yaptı. Fakat öyle kaldı o! FETÖ ile AKP yıllarca beraberdi, Adil Öksüz’ün kaçırıldığı çok açık. AKP içerisinde FETÖ’nün kalıntısının olmaması mümkün değil. Hali hazırda da FETÖ artıkları AKP içerisinde var. Kendileri de zaten söylüyorlar. Tayyip Erdoğan’da onlardan çok rahatsız.

ORHAN SARIKAYA: “Bonzai içmişler, milyonlarca CHP’li, bonzai içmese gidip, HDP’ye, PKK’ya oy verir mi?” söyleminize ve CHP’nin HDP ile ilişkisini biraz daha somut hale getirebilir misiniz?

DOĞU PERİNÇEK: Adalet yürüyüşünde söyledim. Dedim ki bakın PKK ile FETÖ ile el ele yürüyorlar ve bu yürüyüşte bu kitleye bonzai içiriyorlar, Neden çünkü HDP ile FETÖ ile yan yana yürüye yürüye aaa bişi olmadı ayağıma basmadı, görüyorsunuz kol kola gidiyoruz bunlarda bizim gibi insanlarmış dedirtildi ve en sonunda CHP, HDP’yi sırtına aldı TBMM’ye soktu. İşte Bonzai içmenin sonu. Bonzai içmese bir Türk yurtseveri ,Halkçı CHP’li Bonzai içmese gidip HDP, PKK’ya oy verir mi? PKK’ya oy verdiğine göre Bonzai içmiş.

ORHAN SARIKAYA: Ayasofya’nın ibadete açılması gündeme gelirse tavrınız ne olur?

DOĞU PERİNÇEK: O kadar çok ibadethane var bırakın orası da Ayasofya olarak kalsın. O tarihi bir kilise bırakın o da öyle kalsın. Bir anlamda konukseverliğimiz, hoşgörümüzü temsil ediyor. Türkler konuksever, hoşgörülü bütün dünyanın her yerinde gittikleri yerlerde Hristiyanları Müslüman olmaya zorlamamışlar, Kiliseleri, Havraları korumuşlar, Onun simgesi olarak ta İstanbul’da Ayasofya’nın öyle olarak durması daha doğrudur. Müze olarak durması daha doğrudur. Orası bize geçmişten bırakılan bir emanet o şekilde kalmasını uygun görüyorum.

ORHAN SARIKAYA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha Atatürkçü var mı?

DOĞU PERİNÇEK: Keşke öyle olsa…

ORHAN SARIKAYA: Sosyalist parti kimliği taşırken bu kadar Milliyetçi hatta bu kadar paralel Sağ siyaset söylemi üretmeniz çelişki değil mi?

DOĞU PERİNÇEK: 20. yüzyılda sosyalistlerin önderlik etmediği bana bir tane vatan savaşı göstersinler. Çin’i Mao kurtardı, Yugoslavya’yı Tito kurtardı, Arnavutluğu Enver Hoca kurtardı, Fransa’ya Hitler geldiğinde Hitler ile komünistler savaştı, İtalya’da Hitler ile Komünistler savaştı, Koreyi Kim Sung kurtardı, Küba’yı Castro kurtardı, Bana bir tane sağcının kurtardığı ülke söyleyin. Sağcılar maalesef vatan savaşlarında yoklar. Hatta bir kısmı gidiyor işgalcilerle işbirliği yapıyor.

ORHAN SARIKAYA: Vakit ayırdığınız ve bize gelen sorulara cevap sıkılmadan yada bunu sormayın bu soruyu atlayın diyerek kaçamak cevaplar vermediğiniz için teşekkürler…

DOĞU PERİNÇEK: Ben Teşekkür ederim.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları AVAZ MEDYA Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.


http://www.avazturk.com/dogu-perincek-chp-feto-ve-pkk-ile-el-ele-yuruyor-49300h.htm

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın