İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ayıptır komşu!

Sakız adasında, Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan Mecidiye Camisi önce ibadete kapatıldı, ardından da Bizans Müzesi’ne dönüştürüldü

KAHRAMAN DURAK

Her yaz on binlerce Türk turistin akın ettiği, Çeşme’nin karşısındaki Yunan adası Sakız’ta (Chios) çok büyük bir ayıba imza atarak Türk düşmanlığı propagandası yapılıyor. Sultan Abdülmecid tarafından Sakız Adası’na yaptırılan tek cami olma özelliği taşıyan Mecidiye Camisi, ibadete kapatıldı.

​BİZANS ESERLERİ SERGİSİ

2016 yılında restore edilmek üzere bir süre kapatılan ecdat yadigarı cami, aradan geçen zaman sonunda alınan kararla Bizans Müzesi’ne dönüştürüldü.
Cami, restorasyon sırasında büyük değişime uğradı. Tarihi yapı, özelliğini kaybederken, cami içerisinde Hristiyanlık dönemine ait eserler sergilenmeye başladı.

SÖZDE KATLİAM ANLATILIYOR

Her yıl binlerce turistin gittiği Mecidiye Camii, Hristiyan Müzesi olurken, İslamiyet için kutsal sayılan birçok yapı değiştirildi.
Hristiyan azizlerinin resimlerinin sergilendiği mekan, Müslümanların inanışına saygısızlık içeriyor. Müzenin içindeki ekranda ise Türk düşmanlığının aşılandığı sözde katliam resimleri, yazılı metinlerle ziyaretçilere izlettiriliyor. Eugene Delacroix’in Türk düşmanlığı içeren ‘Sakız Adasında Katliam’ adlı ve şu anda Louvre Müzesi’nde Paris’te sergilenen resmiyle kara propaganda yapılıyor.

TÜRK DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR

Türkiye’den pek çok turistin gittiği Sakız adasında, tam bir Türk ve Müslüman düşmanlığı yapılıyor. Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan camiyi ibadete kapatmakla kalmayan Yunanistan, tarihi yapıyı Hristiyan Müzesi haline getirdi.


https://www.yeniasir.com.tr/yasam/2018/07/10/ayiptir-komsu

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın