İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mouradian’ın ilgi gören sergisi uzatıldı

Türkiye’deki ilk kişisel sergisini Galeri KHAS’ta açan Daron Mouradian, çeşitli dönemlerde yaptığı resimleri bir araya getirdiği ve 15 Mart’ta açılan ‘Açıkça Gizli Oyun’ sergisi sanatseverlerden gördüğü yoğun ilgi sebebi ile 15 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Serginin küratörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, ‘Bildiğimiz, tanıdığımız, yakınımızda olan, bazen gördüğümüz, dokunduğumuz bütün nesneleri, canlıları başka bir aleme taşıyor. Onların başka bir dünyanın parçası haline getiriyor.’ diyor.

2018070610572119_7881uf3alsn7sg0ipu1pmk8fv41

Daron Mouradian Hakkında:

1961 yılında Erivan, Ermenistan’da doğdu. 1982 yılında Panos Terlemezian Güzel Sanatlar Fakültesi ve 1990 yılında ise Erivan Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. Daron Mouradian, Erivan Güzel Sanatlar Akademisi Üstün Başarı Ödülü sahibidir. Eserleri Ermenistan (1972-1991), Paris (1992-1996), Almanya, Hollanda, İsviçre, Lübnan ve Amerika’da sergilenmiştir. Tüm eserleri Ermeni kültüründen esinlenmiş olup, Doğu ve Batı uygarlıklarını birleştirerek geçmişin (Orta Çağ’ın) anılarını içerirler. Mouradian’ın hayal dünyası, İncil ve mitolojinin büyük bir rol oynadığı, devamlı suretle değişen bir ortamdır. Huzur dolu bir gelecekte yaşayabilmek için, bizi, kendimizi analiz edip, köklerimizi aramaya yönlendirir.

2007 yılında, sanatçı ve eserleri hakkında “The Art of Daron Mouradian’ (Daron Mouradian’ın Sanatı) isimli bir kitap Hollanda’da yayınlanmıştır. Sanatçı Erivan’da yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.

 


https://www.aydinlik.com.tr/mouradian-in-ilgi-goren-sergisi-uzatildi-kultur-sanat-temmuz-2018

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın