İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mogherini: AB, Ermenistan’a önümüzdeki 4 yılda 160 milyon Euro yatırımda bulunacak

Tüm Ermeni partileri AB’yle partnörlüğün ülke için hayati öneme sahip olduğunu çok iyi anlıyorlar. Beyan Avrupa Parlamentosı Gn. Kurul oturumu esnasında AB Dış Politika Yüksek Temsilcsii Federicha Mogherini’den geldi.

Mogherini ʺSöz konusu olan jeopolitik etki alanlarına ilişkin değildir, bu ilk elde yurttaşlar, Ermenistan yurttaşları, AB’deki bizim yurttaşlarımız yanısıra ekonomik büyüme, istihdam yaratılması, daha verimli ve güçlü demokrasiler yaratılması için partnörlüktür. Bu son aylar esnasında sunulan talerplerde ilerleme dahil olmak üzere Ermeni halkının taleplerine katkıda bulunabilecek işbirliğidirʺ dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanıyla son buluşmasına ilişkin anlatan Mogherini, bakanın ‘hükümetin iddialı gündemi ve yolsuzlukla mücadelede teşebbüs edilen ilk somut işlemlere dair’ bilgi verdiğini kaydederek:

ʺOrtaklığımz, reformlara destek için tam bir zemin oluşturmaktadır ve önümüzdeki 4 yılda AB 160 milyon Euro yatırımda bulunacaktır. Birçok farklı alana destek olmaya hazırız. Örneğin, küşük ve orta büyüklükteki işletmevilik, iş ortamının iyileşmesi veya enerji verimliliği alanlarına yatırımlar. Ve bu listeyi uzatmak mümkün. Yeni hükümetle ilk temaslarımız çok verimliydi. İlk buluşmamız esnasındaki ortam daha pozitif, dostane ve yapıcı olamazdıʺ dedi.


https://news.am/tur/news/460085.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın