İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Acemoğlu’ndan kabine iddialarına cevap

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Dünyaca ünlü Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)’de profesör olarak görev yapan Ermeni asıllı iktisatçı Daron Acemoğlu’nun Türk ekonomisinin başına geçeceği iddialarına Acemoğlu’ndan yalanlama geldi.
“Kimse benimle temasa geçmedi. Konuşulanlar sadece dedikodudan ibaret” diyen Acemoğlu Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın ‘Erdoğan’ın kabinesinde ekonominin başına geçebilir’ diddiasını yalanladı.
MIT’de görev yapan iktisat profesörü Acemoğlu, kendisine şu ana kadar böyle bir teklif gelmediğini belirterek,“Kimse benimle temasa geçmedi. Konuşulanlar sadece dedikodudan ibaret” dedi.
Ekonomide iyileşme hızlı olmayacak
Cumhuriyet’ten Pelin Ülker’e konuşan, dünyada en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomist arasında gösterilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Prof. Daron Acemoğlu, “Türkiye ekonomisi ile ilgili beklentileriniz nelerdir?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Seçim belirsizliği ortadan kalktı. Türkiye ekonomisi hızlı bir şekilde iyileşecek mi? Ben öyle düşünmüyorum. Türkiye ekonomisinin yapısal sorunları olduğunu düşünüyorum. Yüksek enflasyona, düşük yatırım oranlarına ve doların değer kazanmasına neden olan seçimle ilgili belirsizlik değildi. Yapısal sorunlar, son 10 yılda Türkiye’nin ekonomik büyümesinin krediler ve gayrimenkul sektörü tarafından körüklenmesi gerçeğiyle ilgili. Türkiye ekonomisinde, son 10 yılda, çok fazla verimlilik artışı olmadı. Teknolojik gelişme veya gayrimenkul sektörü dışında yatırım artışı yaşanmadı.”
2013’te Cumhurbaşkanlığı ödülü almıştı
İktisat Profesörü Daron Acemoğlu, son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. 2013 yılı T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün, klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine farklı bir perspektifle yaklaşımı nedeniyle Sosyal Bilimler dalında Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na verilmesi uygun görülmüştü.
Türkiye, 30 Mart 2011 tarihinde de Daron Acemoğlu’na OECD nezdinde daimi temsilcilik için teklif götürdü ancak Acemoğlu teklifi kabul etmemişti.


http://www.dunyabulteni.net/haberler/425110/acemoglundan-kabine-iddialarina-cevap

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın